Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Конкурс за най-красиво междублоково пространство в гр. Казанлък

 ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

По повод Световния ден на околната среда -5-ти юни, сдружение с нестопанска цел „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” организира инициатива „Пази чисто, не боли!!!”, в партньорство с Национален младежки форум-България (НМФ-България), най-голямото обединение на неправителствени, политически и регионални младежки организации (чийто член и учредител сме) и Организация на българските скаути.

Инициативата се състои в провеждане на конкурс за най-красиво междублоково пространство в гр. Казанлък. Номиниране и журиране на първите три междублокови пространства ще се осъществят на 05 юни. Жури на конкурса ще са членове от УС на НМФ и Организация на българските скаути. Идеята за това е още от началото на 2012 г., като част от нея е и организирането на младежко парти. Тя е заложена при изработването на младежкия календар за 2012 година, гласуван като Приложение 29 и одобрен от Общински съвет Казанлък с Решение 83/20.02.2012.

     Световният  ден на околната среда е ежегодно събитие, започнало през 1972 г. под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Това е най-значимият и широко известен глобален ден, в който всеки трябва да обвърже своята загриженост за планетата с всекидневни действия за нейното съхранение.

Необхидмо е всеки, който смята, че междублоковото пространство пред/зад неговия блок е най-красиво, уникално с нещо или подобрено с доброволчески труд да изпрати снимки от него на е-майла на младежката организация: info@ydcma.org, до 04.06.2012 г., като запише й точното местоположение на междублоковото пространство и кой точно го стопанисва (блока, домоуправителя, определен гражданин, фирма, организация или други) и контакти за връзка.

 

coronavirus.bg