Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Отличиха проект на Асоциацията за устойчив туризъм – Казанлък

Проект на Асоциацията за устойчив туризъм – Казанлък спечели трето място в националния конкурс за избор на най-добра туристическа дестинация, реализиран по проект „Тракийския дух”, съобщи за радио „Фокус” – Велико Търново Виктор Кънчев – младши експерт „Международно сътрудничество” в общината. По негова информация разработката на тема: „Фестивал на тракийския дух в Долината на тракийските царе” е избрана сред други 22 от цялата страна. Кънчев съобщи, че партньори в работата на Асоциацията са община Казанлък, читалищата „Искра” и „Жар”, исторически музей „Искра”, сдружението с нестопанска цел „Багатур” и представители на местния хотелиерски и ресторантьорски бранш.
„Това е нов туристически продукт, който ще се провежда в рамките на традиционните за Казанлък Дни на тракийската култура в края на месец август”, заяви Виктор Кънчев. Той информира, че реализацията на проекта ще включва различни мероприятия. Едно от тях „Вечери на античния тракийски театър” предвижда представянето на танцови спектакли, пресъздаващи два древни тракийски ритуала. Други компонент на проекта са: „Ревю на тракийското облекло”, „Демонстрация на тракийските занаяти”, „Куклено марионетно шоу”, „Демонстрация на кукерски и нестинарски танци”, „Демонстрация на тракийското бойно изкуство”, „Вечери на тракийската кухня и тракийското вино”, „Дионисиеви празници” и други.
„Спечелването на макар и трето място за нашия проект, е въпрос и на престиж. Той, както и останалите 22 предложения, ще бъдат включени в новата туристическа карта на България, която ще бъде изготвена от Държавната агенция по туризъм. Представените туристически дестинации ще бъдат широко рекламирани в страната и в Европа, което от голямо значение за развитието на туристическия сектор в община Казанлък”, посочи Виктор Кънчев.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...