Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Чужденци обменят опит в детска градина „Славейче” в Казанлък

Три групи с представители на Испания, Белгия и Турция пристигнаха в детска градина „Славейче” в Казанлък, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново”. Поводът за визитата е обмяна на добри практики по двугодишния проект “Да опознаем Европа чрез класическата музика” по програма “Коменски”. Трите страни и България са партньори по проекта. Представителите на детски градини от четирите държави проведоха работна среща, по време на която всяка страна даде отчет за работата си до момента по проекта, представяйки и нагледни материали.
„Много е приятно да се работи с тези хора. Те са отговорни и ентусиазирани да работят. Това са хора с поглед за бъдещото възпитание на децата, а днес малчуганите имат нужда точно от това. По време на работна среща за пореден път затвърдихме работните си отношения, които смея да кажа, че вече са преминали в приятелски”, коментира Елена Тонева – директор на „Славейче”. Тя допълни, че предстои Испания, която е координатор по проекта, да уточни начина на работа в бъдеще на партньорите, като към момента е предвидено всяка страна да запознае децата от детската си градина с музиката на някой композитор.
Казанлъшкото детско заведение „Славейче” предпочете музиката на Петко Стайнов, като преди това децата работиха върху творчеството на Вивалди и Моцарт. „Целта е опознаване на държавите чрез музиката. Искам да отбележа, че срещнахме разбиране и съдействие и от родителите, които по всякакъв начин помагат за реализиране на дейностите в детската градина”, посочи Елена Тонева.
В детската градина се възпитават 100 деца в пет групи. „Славейче” е и детското заведение в Казанлък, което има специализирана група за деца със специфични образователни потребности. За възпитанието на всички малчугани се грижат 13 учители, които не скриват задоволството си от работата на детската градина по проекта „Да опознаем Европа чрез класическата музика”.
Трите групи с представители на детски градини от Испания, Белгия и Турция ще останат в Казанлък до 10-ти този месец.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...