Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изградиха чешма в казанлъшкото село Средногорово

Жителите на казанлъшкото село Средноговоро вече се радват на нова чешма, която се издига в центъра на населеното място, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Единствената до този момент чешма в селото е изградена в близост до сградата на кметството в района на един от най-старите войнишки паметници в община Казанлък. Мястото, където днес се издига чешмата до преди няколко седмици е било използвано от жителите на Средногорово за сметище. За изграждането на чешмата са използвани специфични обли речни камъни, които се вписват в архитектурата на селото. Инициативата и проектът за построяването на чешмата са на кмета Станимир Караджов. По негова информация водата е изведена от извор в края на селото до централната част, като е изграден специален водопровод.
Кметът Станимир Караджов подчертава: „Радостен съм от факта, че с доброволния труд на хората от селото облагородихме центъра, построявайки чешмата. За нейното изграждане са вложени минимални средства, тъй като заложихме на общите ни усилия. Имам намерение в района да направим красив парк. Построяването на чешмата е етап от реализирането на идеята ми”.
Караджов допълни, че паркът на Средногорово ще стане още по-хубав. „Искам да подчертая, че в него вече има насаждения с декоративни японски рози, подарени ни от японската агенция за международно сътрудничество „Джайка”, с която община Казанлък работеше до скоро. Именно тези рози поставиха началото на изграждането на паркова зона в селото”, посочи кметът.
Той подчерта, че предстои паркът да става все по-красив.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж