Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалисти от РПУ – Стара Загора заловиха мнима служителка на ДВСК

За времето от 30.04 до 05.05.2008 г. в РПУ – Стара Загора е получено съобщение, че жена на видима възраст 45-50 г., представяща се за инспектор ДВСК е имитирала проверки на магазини за хранителни стоки и отвличайки вниманието на продавач – консултантите и извършила кражби на различни суми от оборота на три търговски обекта в града.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянията е 44-годишната В.Г. от Стара Загора. 
В. Г. влизала в магазините, облечена в спортен екип и се представяла за служител на Държавен ветеринарно-санитарен контрол. Неподходящото си облекло обяснявала с  разпореждането на началниците си, които я “вдигнали от маса” и я изпратили да извършва внезапни проверки в празничните дни. Без да представи никакъв документ, с който да докаже правомощията си като служител на институцията, тя изисквала да й бъде представена документацията на обекта. Жената прекарвала сравнително дълго в магазините и се държала изключително убедително – правела вписвания в книгата за здравословното състояние на персонала; проверявала здравни книжки; изхвърляла продукти, които според нея били “негодни”; късала листи от документите; водела телефонни разговори, потвърждаващи служебната й принадлeжност.
В хода на проверката, поставяла редица “задачи” на служителите на обекта – напр. да поставят хляба в полиетиленови пликове, да измият пода с дезинфекционен разтвор и т.н. Докато продавачите изпълнявали указанията й, тя извършвала кражбите.
Жената никога не е била служител на ДВСК, механизмът на извършване на деянието й хрумнал, когато чакайки на опашка в магазин, станала свидетел на проверка от служители на институцията.
В. Г. е задържана за 24 часа. До момента е установено, че през посочения период тя е направила опити за кражба в още два търговски обекта в Стара Загора. Работата по документиране на цялостната й престъпна дейност продължава.
Полицията апелира към персонала на търговските обекти, при извършване на проверки от представители на държавни институции, да изискват съответните служебни документи, легитимиращи правомощията им. Ако станат обект на подобно “посещение” да се обаждат незабавно на тел. 166, независимо дали са станали жертва на престъпление или не.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: