Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ЕНП ще подкрепи мажоритарна промяна в Избирателния закон

Наложителна е промяна в Избирателния закон, тъй като има дефицит на политики и личности и ЕНП най- вероятно ще подкрепи такава промяна.

Това каза в Казанлък народният представител от Европейската народна партия в 40-то Народно събрание Елеонора Николова. Това тя каза в отговор на въпроса за вероятността в следващия парламент да присъстват 80 мажоритарно избрани народни представители.  Казанлък ще бъде първият град в страната, в който ще се участваме като коалиция с нашето име , и в който ще се тества мажоритарния вот, каза още Николова. Тя уточни, че на частичните местни избори в Казанлък, насрочени за 21-ви юни представителите на структурата на ЕНП в града ще участват с това име в коалиция и с обща листа с партия "Социалдемократи"..  На 16-ти май в града ще бъде открит и клуб на местната структура. Инфраструктура , проблеми в здравеопазването и корупцията ще са трите акцента върху които ще концентрират вниманието си в местната политика представителите на ЕНП тук. Според народната представителка на миналите и касирани избори от ВАС за общински съветници в казанлъшкия парламент влезли хора, протежирани от външни икономически интереси. В Казанлък Елеонора Николова коментира и намерението на управляващите от тройната коалиция за увеличение на здравната вноска с още 2%. " И 10% да стане здравната вноска за гражданите, при положение, че няма ясна визия за това как се харчат парите, нищо няма да се получи", заяви тя. Намерението било поредно доказателство, според Николова, че "БСП нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила, тъй като се прилагала стара схема: увеличение на парите на калпак, събиране на калпак и харчене на калпак".

 

Деляна Бобева www.dariknews.bg  


„Поддържам това, което говорихме с главния прокурор и предстои да внеса предложение за промяна в Закона за съдебната власт, магистратите да могат да бъдат командировани от един съдебен район в друг, за да се избегне местната обвързаност", заяви за радио „Фокус"- Велико Търново заместник-председателят на Единната народна партия Елеонора Николова, която бе в Казанлък. Тя посочи още, че промените в Наказателно-процесуалния кодекс са насочени най-вече към това полицията да стане разследваща.
„След срещата с главния прокурор и министър Тачева, с която срещата беше особено ползотворна, тази седмица, най-късно до 10 дни предстои да се срещнем с председателя на ДАНС Петко Сертов, както и с новия министър на вътрешните работи. Нашите разговори са относно законодателната основа, тоест мерките, които ще им дадат възможност да бъдат ефективни. Безспорно сега не са ефективни тези мерки. Вече е налице пакетът, който изработи Министерството на правосъдието", коментира Николова. Тя допълни, че следствените органи не бива да продължават да бъдат безработни, а трябва да станат отдели към прокуратурите.
Елеонора Николова бе категорична, че мафия в България има: „Като изходим от определението що е мафия, а това е връзка на политическата структура със сенчестата, несветла икономика и с организираната престъпност, не можем да изключим България. Достатъчно е само да видим записите по случаите с Иван Иванов, за да кажем, че има мафия. Има ясна връзка между политическата система, структурите на МВР и сенчестия бизнес". По думите на Николова борбата с мафията трябва да се води повсеместно, с всички държавни структури. „Ние сме започнали операция „Чисти ръце", което означава, че трябва да се създадат специални условия за прокуратурата и разследващите органи, които заедно с финансовите и контролните органи в България, да започнат да дават продукт", категорична бе Николова.
Деница ГЕОРГИЕВА

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...