Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметовете на населените места от община Казанлък се върнаха от семинар

Кметовете на населените места от община Казанлък взеха участие в семинар. Двудневното обучение се проведе в град Несебър на 10 и 11 този месец и бе организирано от общината. „Лектор по темата „Общи и Специализирани закони, касаещи работата на кметовете” бе Зоя Цвяткова – адвокат – Адвокатска колегия –Стара Загора. Адриана Тенева представи нотариалните заверки и промените в Гражданско-процесуалния кодекс. С бюджетната рамка на общината кметовете на населените места бяха запознати от Димитър Димитров – директор дирекция „Бюджет и финанси” към общината. По темата „Разработване на проекти по оперативните програми на Европейския съюз” своя доклад представи Станислава Балканска – директор дирекция „Международни програми и инвестиции”, каза за радио „Фокус”-Велико Търново Галина Стоянова – секретар на община Казанлък.
„Семинарът бе много добре организиран, презентациите и лекторите бяха на високо ниво. Имахме възможност да отправим въпросите, които ни вълнуват, към истински професионалисти”, коментира кметът на село Долно Изворово – Ферид Бекиров. Той допълни, че кметовете на казанлъшките населени места са се запознали и със структурата на общинска администрация на община Несебър, представена от секретаря на общината. По думите на Бекиров провеждането на такива семинари дава възможност да се следят постоянните промени, новостите в законите, отнасящи се до кметовете на населените места.
Към думите му се присъедини и кметът на село Горно Черковище Иванка Манева: „По време на семинара бяха обсъдени и проблемите, които стоят на дневен ред пред нас – кметовете, както и начините за тяхното решаване. Лекторите ни запознаха с промените в нормативните документи, което ни дава възможност да работим според най-новите изисквания. Имахме много въпроси, които по време на дискусиите, отправихме към компетентни лица и получихме съответните отговори”.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: