Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Лидери на политически сили обсъждаха проблема с купуване на гласове по изборите в Казанлък

Лидери и представители на политически партии и коалиции, които ще участват в изборите за общински съветници в Казанлък, се събраха на кръгла маса и повече от час обсъждаха проблема с купуването на гласове по време на кампанията, предаде кореспондентът на радио “Фокус-Велико Търново”. Всички се обединиха зад становището, че са за честни и достойни избори и са против заплащане вота на гласоподавателите. Имаше и такива обаче, които заявиха, че купуването на гласове е неизбежно и е въпрос на достойнство всяка политическата сила да не го прави.
Заместник-председателят на казанлъшката структура на БСП Генчо Кръстинов заяви, че за партията е обидно някой да си продава гласа или някой да търгува и така да продава политическата сила, към която принадлежи.
От своя страна представителят на Единна народна партия Ради Дончев посочи, че това явление е породено от бедността на българина и от отвращението на народа към политическата обстановка в страната. „Тези, които купуват гласове, крадат държавата и от нас зависи това да спре”, посочи Дончев. Към неговите думи се присъедини и коалиционният му партньор за изборите партия “Социалдемократи”. Коалицията, с която ще вземат участие в изборите двете политически сили, е “Единство и надежда за просперитета на Казанлък”.
Когато дойде ред на ПП Новото време да изкаже становището си, лидерът Камелия Тренева заяви, че не за първи път партията сигнализира за решаване на проблема. След думите си, Тренева и коалиционният й партньор от СДС Николай Александров, демонстративно напуснаха залата. НДСВ също се обявиха за честни местни избори, които да преминат достойно. Към техните думи се присъединиха и другите политически партии, като лидерът на ДПС в Казанлък Хюсеин Кехайов посочи, че от купуването на гласове на миналите избори, най-много е пострадала партията, на която той е водач.
Представителят на новосформираната сила „Експерти за Казанлък” Янко Запрянов посочи „Ние нямаме опит до сега в явяване на избори, но считаме, че не трябва да се купува гласа на народа”.
“За първи път се случва да се изложим толкова на избори в Казанлък. Все още обаче не е променен законът и е трудно доказването на купуване на гласове. Там, където се докаже, че има такова нещо, лидерите на партиите трябва да носят и политическа отговорност. Като цяло обаче трудно се доказва купуването на гласове”, заяви Пламен Петров – началник група „Териториална полиция” в РПУ-Казанлък, след като изслуша всички представители на политически сили, присъстващи на кръглата маса.
По време на срещата не бе взето конкретно решение, но за сметка на това бе обсъдена вредата от купуването на гласове по време на изборите.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: