Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пловдивчанинът Джани атакува рекорд на Гинес на връх Шипка

Пловдивският жонгльор и шоумен Радослав Николов - Джани ще направи опит за влизане в книгата Рекордите на Гинес, разбра ПловдивУтре. На 20 септември Джани ще пробва да изкачи стълбите до връх Шипка като жонглира с футболна топка по стъпалата до паметника.

 

Събитието е посветено на 100-годишнината на ПФК Ботев (Пд) и ще започне не по-рано от 13 часа, в зависимост с атмосферните условия.

Първият си рекорд Джани прави на стадион „Христо Ботев”. През 1984 година той изминава 43 обиколки и не изпуска топката цели 18 километра и 100 метра. А представителите на Гинес замерват, че е изминал дистанцията за 2 часа, 57 минути и 3 секунди, като е ударил топката 18 000 пъти.

Голямото световно признание идва на Световния шампионат по жонглиране в Англия през 1996 година. Там изминава 20 км с 29 940 докосвания на коженото кълбо. Тогава британският вестник “Ивнинг нюз” излиза с водещо заглавие: “Футболният магьосник Радослав Николов на върха на света”.  Таблоидът “Сън” пише: “Българинът Джани счупи световния рекорд”.

Следва жонглиране на върха на осветителния пилон на стадион Пловдив, след това участие в предаването Рекордите на Гинес на Би Ти Ви, където прави номера с топка, необезопасен на втория етаж на същия стадион. Джани жонглира с топка без обезопасяване по парапета на моста по средата на пловдивския Гребен канал.

снимка: вестник Сега

информация: www.plovdivutre.bg

 

coronavirus.bg