Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ако имам възможност, ще направя град Шипка второ Банско, твърди кметът

"По принцип имам много идеи за развитието на Шипка, но основните проблеми са липсата на средства и това пречи за просперитета на града", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново кметът Стоян Иванов.

На изборите през октомври 2007 година той бе избран за втори път. Тогава и днес, Иванов посочва, че в избран, за да бъде в услуга на съгражданите си, да им помага с каквото може в рамките на правомощията си и да работи за развитието на Шипка.

 


По думите на кмета всеки човек се чувства добре, стига да има средства за препитание. Той допълва, че тази необходимост кара младите хора да напускат своето населено място и да ходят да работят на други места в България или чужбина. „В Шипка се живее добре, в смисъл такъв, че като имаш добри приятели и средства за препитание, животът е добър. И пред други колеги съм казвал, че ако имам възможност ще направя от Шипка второ Банско. Инициатива има, но съм се убедил, че бюрокрацията е огромна, не само за нашата община, но и като цяло за държавата. По този начин се спъват много нещата и се продължават безкрайно във времето. Например за някои неща, минаха вече четири години ей така, без да се направи нищо", казва Стоян Иванов.
Той посочва, че от една-две години насам туризмът е започнал много да нашумява, като се имат предвид археологическите находки, открити през последните четири години от доктор Георги Китов започнаха да се разработват и въз основа на тях интересът към Шипка започва много да расте. "Има лични инициативи за изграждането на хотели и на заведения. Перспективите в това отношение са големи", допълни Иванов. Той посочва още, че един от наболелите проблеми в Шипка и другите населени места в страната е обезлюдяването, но "това е проблем на цялата нация".

 


 

„В сравнение с други населени места, имотите в Шипка държат високи цени", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново кметът Стоян Иванов. Той допълни, че търсенето на имоти е голямо. "При мен на седмица идват по десетина човека да се интересуват, но имотите са частни и продажбите вървят на пазарлък", коментира Иванов. Той подчерта, че има свободни терени, пари има, но е трудно да се продават, тъй като бюрокрацията спира процеса. Стоян Иванов коментира, че бизнесът помага за развитието на Шипка, но слабо, тъй като, по думите му, за да се развива, трябва да има условия, като терени, за да има производствен процес. "Но за да се осигури такъв терен, се преминава през една дузина инстанции, от които произлизат трудностите", подчерта кметът. Що се отнася до средствата, които се отпускат по линия на еврофондовете, Иванов бе категоричен: "Докато не ги пипнем, не можем да кажем, че това е истина. За сега още не сме разбрали нищо за това. Дали работим по такива проекти или имаме готовност за работа, пак повтарям, че бюрокрацията е огромна и системата е направена така, че нещата не могат да станат по начин, по който ни се иска на всички".


 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...