Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Еко-разходка” и Европейска седмица на мобилността с Европа Директно – Стара Загора


Европейската седмица на мобилността е най-широката кампания за устойчива мобилност в света. Тя се провежда всяка година от 16 до 22 септември. От въвеждането й през 2002 г., въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато се увеличава, както в Европа така и по целия свят. През 2011 г. участваха рекорден брой от 2 268 града, представляващи около 156 милиона граждани.

Всяка година Европейската седмица на мобилността е посветена на различни теми, свързани с устойчивата мобилност. Темата за 2012 година е „Да се движим в правилната посока!”. Седмицата завършва традиционно на 22 септември, който е определен за Ден без коли.


В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира на 23.09.2012 г. Еко-разходка. Събитието се организира в партньорство с Община Казанлък, Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа – клон България, РУП – Казанлък и Общински младежки съвет – Казанлък и се провежда също така в рамките на 2012 Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Програмата предвижда пешеходна разходка в Казанлък с предварително обособен маршрута и два контролни поста, през които участниците ще получават удостоверение за успешно преминат етап. За начало на маршрута организаторите предвиждат парк „Тюлбето” (от Тракийската гробница), а за негов край – площад Севтополис. Двата контролни пункта ще бъдат разположени на кръстовището на бул. „Никола Петков” и ул. „Стара река” и между Историческия музей и Библиотека „Искра”.


Началото на Еко-разходката ще започне в 10:30. Поради липса на състезателен характер, участниците ще могат да стартират до 11:30, а на финала ще бъдат посрещани до 12:00.


За тези, които предпочитат да се придвижват с велосипеди, Европа Директно организира вело-обиколка на Площад Севтополис и пешеходната зона за децата от 2-ри до 5-ти клас. Тя ще започне в 11:30, отново на 23 септември. Клуб по колоездене "Лястовица" ще даде ценни съвети за безопасност при придвижване с велосипед на най-малките участници.


За успешно преминалите всички контролни постове, екипът на Европа Директно – Стара Загора е предвидил различни награди, които ще бъдат получени веднага след финала.


За контакт:
Константин Стоянов
Координатор Информационен център „Европа директно”
042 605 007
087 902 19 97

 
АГЕНЦИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ – СТАРА ЗАГОРА
ул. Ген. Столетов 127, тел: 042 60 50 07, тел./факс: 042 63 80 75,
ел.поща: office@szeda.eu; europedirect@szeda.eu Интернет: www.szeda.eu; www.europedirect.szeda.eu

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: