Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

19 –сет годишният абитуриент от Габрово- Калоян Русинов Атанасов се удави във вторник вечерта

До 18 часа  сряда 28.05.2008 , тялото на момчето все още не е намерено.

Екипи водолази от казанлъшкия клуб “Севт Трети” от Гражданска защита- Стара Загора и водолазна група от Пловдив вече два дни претърсват района на трагедията, но без успех.


Нещастието станало снощи около 17,30 часа в района на носа между Копринския и Дунавския ръкав на язовира. 4 часа по-рано Калоян заедно с още десетина свои съученици два дни след абитуриентския си бал пристигнал на язовира и опънали палатка. Обядвали. След което двете момчета, едното от които Калоян, решили да се качат на лодка и в язовира. В един момент Калоян скочил от лодката и заплувал към брега, после сменил посока и.заплувал отново към лодката. В един момент момчето започнало да се дави. На викове за помощ се опитал да се отзове младеж от брега, но бил далеч и докато доплувал до района момчето потънало. Половин час след трагедията на мястото е имало представител на Гражданска защита но на практика търсенето на младежът е започнала тази сутрин, след пристигането на водолазните групи.
Според инженер Христо Нешев, началник на Гражданска защита там където се удавило момчето е най- дълбокото място в язовира – водата достига до 25-30 метра. Очевидци на трагедията са категорични, че онзи ден по време на трагедията имало и вятър, което допълнително утежнило ситуацията.

До 18 часа тялото на момчето не бе открито. Водолазните екипи презареждаха апаратите си, за да започнат наново претърсване след 18,30 часа районът на трагедията и около нея. По информация на Христо Нешев днес е претърсен район с размери на един стадион . Тяхната работа бе обезопасявана от екипи на полицията и Спешния център.

Утре търсенето на тялото на удавения младеж продължава.
На мястото на трагедията днес бе и бащата на момчето. Негови приятели съобщиха, че само след три дни на Калоян му предстояла матура. В късния следобед вчера приятелите на момчето си тръгнаха за Габрово.

Деляна Бобева

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: