Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ще пълнят дупките по улиците в село Крън

Предстои запълване на дупките по улиците в казанлъшкото село Крън, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново кметът Теменужка Люцканова.

Тя посочи, че започва ремонтирането на пътната настилка по улиците „Петко Влаев” и „Цвятко Радойнов”, като графикът се изготвят и се следи за изпълнението му от община Казанлък. Люцканова посочи, че за останалите улици в Крън, също са предвидени ремонтни дейности, но те ще се случат с помощта на населението. Дупките по тези участъци ще се запълват с бетон. „Осигурили сме бетоновоз и материал. От жителите, чиито къщи се намират по определената за ремонт улица, искаме да се включат в работата, като почистят участъка и помогнат за запълването на дупките”, посочи Теменужка Люцканова.
Тя допълни, че към момента се решават, макар и постепенно, проблемите с уличното осветление. „Жалко е, че уличната мрежа е амортизирана. На 5-ти юни фирмата, която поддържа осветителните тела, ще започне работа в село. До тогава гражданите имат възможността да сигнализират в кметството, къде липсват такива тела или къде те са в неизправност, за да може да се отстрани проблемът”, посочи още Люцканова.

 


 Комисия, назначена от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, за разпределяне бюджета на читалищата намали щатните бройки в читалище „Цвятко Радойнов” в село Крън, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на селото Теменужка Люцканова. Тя посочи, че трите щатни бройки са намалени с на две и половина, като половинката от Крън е пренасочена към читалището в град Шипка и там е назначен хигиенист. По думите на кмета на населеното място, в комисията трябва да участва задължително по един представител от всяко читалище. „Намалиха щатните бройки и незаслужено бяхме порязани с половин бройка от заседаващата комисия, докато нашият читалищен колектив бе на Международен фолклорен фестивал, за да представя Крън, Казанлък и цялата община”, посочи Люцканова. „ Парадоксално е, но е факт. Няма да оставим нещата така. Ако се наложи, ще стигнем до съд и ще направим обществено достояние проблема”, казани се кметът на казанлъшкото село Крън.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...