Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проверяваха казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение

Временна комисия от Общински съвет –Казанлък извърши проверка в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

Според доклада на комисията договорите за отдаване под наем на техника са сключени с управителя на болницата д-р Христо Христов, спазвайки всички законови разпоредби. Направена е проверка и на процедурите по обществени поръчки за три години назад, т.е. от 2005 година. Комисията е констатирала некачествено извършване на строително-ремонтни дейности. В резултат на това по покривната конструкция има множество течове в инфекциозното отделение: тавана и стените на източния вход на отделението, приемния кабинет, по протежението на коридора и банята, паднали плочки във втората стая на перваза, трета стая сигнално звънчева инсталация, терасата, граничеща с манипулационната няма оточна тръба.
Комисията е направила предписание ръководството на община Казанлък, заедно с ръководството на МБАЛ-Казанлък, да направи постъпки пред Министерството на здравеопазването за финансирането на дейността на ОАРИЛ по наредбата за финансиране. Според доклада трябва да се разгледат варианти за продажба на обособени части, неизползваеми в момента терени, част от активите на МБАЛ-Казанлък, с цел покриване на съществуващите диспропорции между разходите и приходите на лечебното заведение в ясно недофинансирания в момента сектор здравеопазване.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...