Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Спешни мерки са нужни за субсидирането на МБАЛ-Казанлък

„Спешни мерки са нужни за субсидирането на МБАЛ-Казанлък”, стана ясно от доклада на временната комисия от Общинския съвет за проверка на болничното заведение, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

„Налице е отрицателен ръст на работната заплата на висшия медицински и немедицински персонал поради нарастването на начислените средства за месечно трудово възнаграждение на полувисшия медицински и друг персонал, продиктувано от повишението на минималната работна заплата за страната. Ситуацията на почти замразени заплати, вследствие затрудненото финансово състояние на дружеството и хроничното недофинансиране на част от дейностите на дружеството се отразява демотивиращо на персонала и е възможно в бъдеще да доведе до текучество и недостиг на човешкия ресурс”, пише още в доклада.
Комисията е констатирала висока интензификация на труда на персонала в МБАЛ – Казанлък. Тя е препоръчала да се вземат необходимите спешни мерки за субсидиране на болничното заведение с оглед подобряване на резултата на дружеството и осигуряване на възможността за погасяване на задълженията и нормализиране на ръста на работната заплата съобразно темповете на инфлация.
Според доклада в МБАЛ-Казанлък работят 450.75 медицински и друг персонал, в това число: 78 души-висш медицински персонал, 9.25 броя – висш немедицински персонал, 277.5 брой – полувисш медицински персонал и друг персонал – 146.
По данни на комисията средната брутна работна заплата на лице е в размер на 483 лева.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: