Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

7 годишен шофьор- атракцията на Ретро рали "Розова долина"

Близо 50 ретро автомобила дефилира тази вечер по централните улици на Казанлък, в 70-то издание на Ретро рали “Розова долина”. В града на розите ретро возилата, най- старото от които BERLIET от 1928 година събираха овации на публиката освен с визия и в специалнити скоростни отсечки и “гараж.

Не по-малко аткрактивно бе и преминаването през препятствия. В короната от ретро автомобили можеха да се видят различни модели Фолгсвагени, Москвичи, BMW-та, Шкода Октавия, лимузини, Фиат Бертоний, Ситроени от 50-те и 60-те години, Трабанти, соц гордостта на 60-те и 70-те години - руската “Чайка” Алфа Ромео и други. В колоната от ретро автомобили със своята ретро гордост - Ситроен 2СV бе и бившият управител на Пловдивска област Андон Андонов, както и бащата на фолкпевицата Преслава, който профуча край публиката с Трабант 600, производство 1963 година.

За трета поредна година в ретроралите имаше и 7-годишен малчуган от Казанлък- Алекс Каракоев- син на председателя на казанлъшкият ретро кулб “Розова долина” –Антон Каракоев.

Алекс за трета година върти педалите на малката си кола, неустановена марка, в мъжкото състезание. Заради смелоста си той пръв получи и медал за участието си. Преди две години пет годишният тогава малчуган демонстрира шофьорски умения и пред президента на Бълария Георги Първанов, по време на карнавалното шествие на Празника на розата.

Организаторите на състезаниете съобщиха, че возилата им ще стигнат до Пловдив, където утре е финалът на състезанието със специални катализатори на автомобилите си, които не замърсяват въздуха и намаляват консумацията на гориво с 20%. Юбилейното 70-то издание на ретроралито е утре по обед в Пловдив, където участници и деца ще изядат специална торта, изработена от учениците от частната езикова гимназия.

Деляна Бобева 31 май 2008 www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: