Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Завърши Четвъртия Празник на розата и минералната вода Павел баня 2008

Завърши Четвъртия Празник на розата и минералната вода Павел баня 2008, който се проведе в дните от 29 май до 1 юни. В международния фолклорен фестивал взеха участие танцови ансамбли от Русия, Гърция и България, като тяхното... Едно от най-важните събития  беше изборът на Царица Роза Павел баня 2008, На грандиозен спектакъл в залата на Читалище "Напред" гр. Павел баня, подготвен от служителите от Общинска администрация и Фолклорен танцов ансамбъл “Детелини, по най-демократичен начин публиката в залата избра за своя Царица Даниела Русева на 18 години, абитуриентка от СОУ „Христо Ботев” от гр. Павел баня. Тя получи 128 гласа от гласувалите общо 384 човека в залата.При броенето на гласовете присъства журналист на БНТ. Новата Царица Роза Павел баня харесва филми със Стивън Сигъл и обича да чете Ботев. Обича тоалетите в черно и мечтае да създаде сплотено семейство. Нейният девиз -„Приятелството е всичко!”.
    Изборът на Царица Роза – Павел баня   се провежда ежегодно в гр. Павел баня по време на традиционния Празник на розата и минералната вода. Царица Роза става представително лице на Общината за периода юни текущата година – юни следващата година и може да придружава Кмета при гостуване и официални срещи у нас и в чужбинаДо сега Царица Роза станаха Детелина Кавръкова за 2005 година, Савина Белчева за 2006 и Илияна Саръева за 2007 година. Водещ на спектакъла беше Драгомир Драганов.
През тази година в рамките на Празника в парк „Загорче” с. Долно Сахране се проведе и XV-тия национален детски фолклорен празник „Загорче” в който участваха над 400 деца от общината и различни райони на страната.. Откриване на Плувно лято и избор на Цар на минералната вода  се проведе по същото време  на Плажния комплекс в гр. Павел баня. Участничките в избора на Царица Роза избраха за Цар на минералната вода Пламен Йорданов – абитуриент от СОУ „Христо Ботев”.
 Розобер и Розоварене са традиционните ритуали, които гостите видяха в последния ден, а карнавалното шествие, в което дефилираха участниците в международния фолклорен фестивал, както и всички кукерски състави от общината и останалите участници в празника беше както винаги едно от най-атрактивното събитие. Не бяха забравени и децата, които след обяд на техния празник 1 юни се забавляваха на празничен спектакъл с клоуни, фокуси и много забавни игри. Всяко дете, присъствало на празника получи торбичка с лакомства и книжка, осигурени от Община Павел баня.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: