Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

196 ученици се явиха на матурата по математика в Казанлък

196 абитуриенти от община Казанлък се явиха тази сутрин на държавния зрелостен изпит по математика, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново директорът на хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий” в града Слави Радев.

Учебното заведение е единственото в Казанлък, в което се провежда матура по този предмет. По информация на Радев, е трябвало да се явят 198 дванадесетокласници. „Двамата неявили се имат здравословни проблеми”, посочи директорът на гимназията.
В 08.00 часа тази сутрин, в присъствието на квестори, родител, медицинско лице и кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново Слави Радев разпечата изпитните тестове по математика и заедно с протоколите ги раздаде на квесторите. В рамките на 30 минути учениците получиха своите тестове. Квесторите обясниха на зрелостниците начина на работа и дадоха старта на втория държавен зрелостен изпит по избран от учениците предмет.
Абитуриентите, които се явяват на матура по математика, получиха лист за отговори, книжка с тестовия вариант, свитък за свободните отговори и 2 чернови.
Изпитът ще продължи 4 часа и във всяка стая има по двама квестори. Не липсват наблюдаващи учители и в коридорите на гимназията. По информация на Слави Радев близо 45 квестори ще пазят учениците на матурата по математика в Казанлък.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: