Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Асамблея „Знаме на мира” събира отново деца на площад “Севтополис”

На 7 юни деца от цялата страна за втори път ще се съберат на един от най-интересните форуми в България – Асамблеята “Знаме на мира”.
Асамблеята е под патронажа на министър-председателя  на Р България Сергей Станишев. Мотото на втората поред детска асамблея в Казанлък е: “Да изградим Европа – за и с децата”. Организацията е дело на Община Казанлък и фондация “Людмила Живкова” с председател Евгения Живкова. Децата  ще се състезават в две направления – конкурс на рисунки върху асфалт в парк “Розариум”, където ще има и втора сцена за свободна изява на малките таланти. На сцената на централния казанлъшки площад в свободен регламент също ще се борят за призови места талантливите деца на България. Председател на журито ще бъде Евгения Живкова
    Съпътстващи мероприятия по време на тържествата ще бъдат още: осмият национален фотопленер с връчване приз „Роза 2008”, пленер по живопис „В Долината на розите”, фотоизложба „Светът”- „Мост през времето”, самостоятелната изложба на бизнесдамата и художничка Мария Игнатова. И тази година Празникът на розата в Казанлък ще бъде зареден с емоциите, които носи ансамбълът на Нешка Робева.
Традиционно ще се проведат ритуалите „Розобер” и „Розоварене” с участието на фолклорния казанлъшки ансамбъл „Арсенал” и гости на града. Новото в програмата тази година ще бъде участието само на български фолклорни състави, както от община Казанлък, така и световноизвестните танцьори от „Филип Кутев” и „Пирин” –Благоевград.
Инициативите, включващи,  стартът на изграждането на търговски център МОЛ и на хипермаркет БИЛЛА, откриването на реконструирания с две кръгови движения бул. “Освобождение”, както и проектът за новото модерно летище край Овощник ще покажат на казанлъчани и гостите на града, че Казанлък работи активно върху инфраструктурни обекти, променящи изцяло облика му
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: