Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Предизборна коалиция „Единство и надежда за просперитет” за Казанлък подкрепи проекта за реставриран

Кандидатите за общински съветници от предизборната коалиция „Единство и надежда за просперитет” на Казанлък (ЕНП за Казанлък) се присъедини към Националната подписка в подкрепа на проекта за реставрирането на древния тракийски град Севтополис, инициирана от сдружение „Национално обединение съхрани българското”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Целта на проекта е да върне на България загубеното от историческото и наследство след потапянето на Севтополис на дъното на язовир „Копринка”. От предизборната коалиция „Единство и надежда за просперитет” за Казанлък заявиха, че подкрепят този проект, по няколко причини: Севтополис е първият и най-добре запазен тракийски град днес в България; реализирането му ще превърне града-символ на траките в изключително атрактивен археологически обект; ще позволи научната и изследователска работи по него да продължат.
„Севтополис трябва да заеме полагащото му се място в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство”, категорични са от „Единство и надежда за просперитет” за Казанлък, за които гражданите могат да гласуват с бюлетина номер 12.
„Проектът за реставрирането на древния тракийски град Севтополис предлага възможността градът да бъде напълно разкрит, консервиран, частично реставриран и постоянно достъпен. Посредством този проект се реализира изключителната историческа, образователна, културна и туристическа стойност на Севтополис в уникална архитектурна структура и природна среда. Направените предложения на арх. Жеко Тилев ще превърнат Севтополис в национален и световен културно-исторически център. Севтополис е уникален и единствено добре запазен тракийски град, който е културно-историческа кулминация в Казанлъшката долина”, посочват още от „Единство и надежда за просперитет” на Казанлък.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: