Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриване на обекти:

Първа копка за изграждането на хипермаркет бе направена в града на розите, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Магазинът е част от австрийска търговска верига и е 33-ят търговски обект в страната.

 

„Инвестицията е на стойност 5 милиона лева”, заяви директор продажби Александър Талъков. Той посочи, че ще бъдат осигурени 70 работни места, а обектът ще бъде разположен на обща площ 1500 квадратни метра, от които 1000 квадратни метра търговска площ. По информация на Талъков, се очаква хипермаркетът да бъде готов в средата на септември, като е предвидено изграждането и на паркинг със 70 места за автомобили.
Стартирането на обекта бе дадено от кмета на Общината Стефан Дамянов и директор продажби Александър Талъков в присъствието на омбудсмана на Република България Гиньо Ганев, който бе обявен днес за почетен гражданин на Казанлък, депутати, заместник-кметове, кметове на населени места, лидери на политически партии и предизборни коалиции и граждани.


 Кметът на Сент-Ерблен и сенатор на френската република Шарл Готие и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов прерязаха лентата на обновения булевард „Освобождение” в града на розите, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . В присъствието на 35-членната делегация от Франция, представители на побратимения на Казанлък унгарски град Надканижа, заместник-кметове и кметове на кметства, общински съветници, лидери на политически партии и предизборни коалиции, бе открит реконструираният казанлъшки главен път. При направените ремонтни дейности са изградени две кръгови движения. Дължината на пътното платно е 800 метра, като е положена и 500 метра нова тротоарна настилка. Стойността на обекта, по информация на кмета Дамянов, е 445 хиляди лева, от които 200 хиляди лева са целева субсидия от Министерството на финансите. Останалите 245 хиляди лева са от бюджета на община Казанлък. За улеснение на пътниците в проекта е предвидено поставянето и на две автоспирки с модерен дизайн.

 


Казанлък ще бъде един от шестте града в страната, който ще разполага с летищен комплекс, съобщи при започването на обекта инвеститорът Стойчо Кълвачев, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново. На официална церемония първата копка бе направена от него, кмета на общината Стефан Дамянов, омбудсмана на Република България и почетен гражданин на Казанлък Гиньо Ганев, тазгодишната Царица Роза Василена Найденова и председателя на Общинския съвет. По информация на Кълвачев реконструкцията ще се извърши на няколко етапа, като днес бе дадено началото на първия, който касае изграждането на асфалтова писта. „Реалната експлоатация на Летищния комплекс ще започне след финализирането на проектно-сметната документация, а допустимият период за изграждането е в рамките до 3 години. Не предвиждаме изграждането на хотелски комплекс и други обекти в района на летището, тъй като това противоречи на плановете за летателна дейност”, посочи инвеститорът. Той поясни, че проектът включва 3 писти, хангари, паркинги, площадки, приемни центрове, подобряване на инфраструктурата и други. Предвидено е асфалтовата писта да бъде с дължина 1200 метра, като има и два светлинни подходи към пистата от по 300 метра. Другите две писти ще бъдат грундови – с дължина 300 метра и 1000 метра. Предвижда се да се изгради и хеликоптерна площадка.
Летището ще обслужва самолети до 5700 килограма, хеликоптери, делта планери и леки самолети, като последните ще могат да спират и да престояват на специална площадка и да бъдат обслужвани в авиохангари.
„Идеята ни е в комплекса да се продават самолети и хеликоптери на водещи фирми, да се организират обучения на пилоти, бизнес полети и скокове с парашути. Ще могат да се извършват и полети до всички летища на територията на страните от Европейския съюз. Подготвяме и терена около летището в съответствие с нормативните изисквания на околната среда”, подчерта Стойчо Кълвачев. Той допълни, че проектът гарантира запазване на екосистемата и подобряване на инфраструктурата.

 

 


Първата копка, даваща началото на строежа на Търговски център в Казанлък, бе направена от кмета на общината Стефан Дамянов и инвеститора, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . МОЛ-ът ще бъде построен на мястото на бившата инфекциозна болница на площ от 6 хил. кв.м. Обектът е търговско-развлекателен комплекс със застроена площ около 30 хил. кв. метра. Предвижда се строежът да отнеме не повече от година. Инвестицията е между 30 и 40 милиона лева.
Предвидено е да има две подземни нива за паркинг с капацитет за 400 автомобила, голям магазин за хранителни стоки, два етажа с 150 магазина, които ще бъдат предоставени на фирми от средния до високия клас производство и търговия от цялата страна. „Ще бъде изградена и 6 етажна офисна част. Ще има един етаж, който изцяло ще бъде зает от заведения за бързо хранене, ресторанти, кафетерии, боулинг и огромен детски кът. Търговският център ще разполага с една или две амфитеатрално изградени кинозали”, посочи Тодор Колев - управител на фирмата. Той допълни, че ще бъдат открити и около 800 работни места.

 

 Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: