Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ние не купуваме гласове, категорични са от ПК „СДС, Новото време, и ССД” - Казанлък

Ние не купуваме гласове, това е изкуствено повишаване на избирателната активност, заявиха на пресконференция в Казанлък от предизборна коалиция „СДС, Новото време, и ССД”, предаде кореспондентът на радио „Фокус” - Велико Търново .

Те се обединиха зад твърдението, че предизборната кампания в Казанлък не може да се сравнява с тази в Сандански. От предизборната коалиция изказаха съжаление за това, че на тези избори са се появили нови субекти, търгуващи с гласове. „Искам да отбележа, че в настоящия Общински съвет и в този от миналия мандат не са извършвани безпринципни замени”, посочи лидерът на СДС в града Николай Александров. Той допълни, че СДС в Казанлък е единствената политическа сила, направила подписка и повдигнала въпроса за подобряване инфраструктурата в общината.

 

„Благоустрояването е добро, но инфраструктурата не е на ниво”, допълни Йордан Бакалов – от ПГ на ОДС, който редом с други народни представители, пристигна за пресконференцията в Казанлък. „Купуването на гласове започна още през 2005 година на парламентарните избори. Тогава тройната коалиция си затвори очите. Ние не можем да толерираме това. Станахме свидетели на двоен стандарт на управляващо мнозинство. Ако хората в Казанлък не се поддадат на купуване на гласове, ние можем да гарантираме и се ангажираме с проекти за подобряване инфраструктурата в общината”, заяви Бакалов.

На срещата присъства и лидерът на „Новото време” Емил Кошлуков, който категорично заяви: „Демократите в България започнаха да си сътрудничат. Залогът за парламентарните избори е голям. Купуването на гласове стана стандарт. Докато политиката в България е търговия и бизнес, то бизнесът ще претендира да е политика. При тези избори цяла България ще гледа Казанлък. Тук изборите могат да покажат какви са тенденциите. Казусът "Казанлък" ще повлияе и ще формира мнение в страната за предстоящите парламентарни избори”.

На 21 юни казанлъчани ще могат да гласуват за предизборна коалиция „СДС, Новото време и ССД” с бюлетина номер 16.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж