Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

След провала в Сандански, Казанлък може да покаже, че съществува и друга политика в България

"След провала в Сандански, Казанлък може да покаже, че съществува и друга политика в България", заяви на пресконференция в града лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново . "Ако тук разни странни сдружения и бандюги, които влизат в общината, за да си възстановят раздадените пари, бъдат пуснати да влязат, това ще бъде много тежък удар върху политическата система. В Казанлък е дербито. В момента играем втория мач. Сандански загуби. България загуби мача в Сандански. Купувачите спечелиха и доказаха, че властта е на борсата. Сега играем финала. Ако Казанлък покаже, че няма да ги допусне, ще има окуражаващо въздействие върху цяла България. Сражението не е за Общинския съвет на Казанлък, а за модела на политика, дали ще ни водят като крепостни селяни, или ще имаме съзнание. Другата година трите милиарда излишък, които са излишни на Станишев, но не и на вас, защото са прибрани от Вашите джобове, ще бъдат купени още веднъж мъртви души и ще бъдат продавани списъци с хора на парламентарните избори. Така се превръщаме в латино-американска бандитска държава", категоричен бе Кошлуков.
По думите му купуването на гласове вече е стандартна практика. "Не можем да се сърдим на прокуратурата и съда, че е наложил глоба 2500 лева. Такъв е законът, това може да се направи. Този човек, който е глобен с 2500 лева, е похарчил 25 хиляди лева например, за да купува гласове. Властта го глоби с комисионна. Тя каза: "Като ще купуваш гласове, вече ще даваш и на нас". Това е безумие. Тази санкция не може да и притесни никого по никакъв начин. Това, че се подписва в МВР-то в Сандански означава, че ще пие по-често кафе с кмета и шефа на МВР-то, ама той и затова ги е купувал, за да пие кафе с тях, не за друго. Решението е в промяна в избирателната система. Докато политиката в България е търговия и бизнес, бизнесът ще претендира да е политика", посочи Емил Кошлуков. Той допълни още, че на следващите избори десницата и демократичната общност на другите избори ще трябва да сложат ясна разделителна линия между търговците, брокерите на властта и честните хора.
"За 50, 100 или 200 лева Вие продавате следващите четири години от живота си и от този на децата си. Не съм убеден, че той струва тези пари. На фона на кризата в страната 200 лева са си 200 лева, иначе от Съвета няма да хванеш нищо. Поради тази причина ми е понятно продаването. Нека всеки да си зададе въпроса "Откъде са парите, с които го купуват?". Ако искаме да се продадем на олигархията, това е най-лошото робство. Казанлъчани управляват само в един – единствен ден на четири години – в деня на изборите. През останалото време управляват кметът и съветниците", заяви Кушлуков.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: