Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Без аналогова ефирна телевизия от 1 октомври 2013

Аналоговият ефирен телевизионен сигнал ще бъде спрян окончателно на 30 септември 2013 г. в 00.00 ч., реши днес Органът по цифрова телевизия. Предложението за датата бе направено от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Той съобщи по време на заседанието, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без „Оборище“, както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). Предоставянето на ваучери в тези области, започна на 11 септември.

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се обръща към всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г. Тя се реализира на два етапа. Първата фаза на доставка на декодери за социално слаби граждани започна през август. Срокът на едновременно излъчване на аналогов и цифров ефирен телевизионен сигнал бе удължен с около месец, за да се осигури възможност на всички хора с право на ваучер, да се възползват от получаването на безплатен декодер.Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията

 

 

coronavirus.bg