Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РИОСВ-Стара Загора ще санкционира дестилерия в село Манолово за замърсяване водите на река Тъжа

Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора ще санкционира дестилерията в село Манолово за констатирано замърсяване водите на река Тъжа, съобщиха от инспекцията. От там информираха, че санкцията за подобни замърсявания, съгласно Закона за водите, е от 1 000 до 10 000 лева.
„При проверката на обекта бе установено нерегламентирано изтичане на видимо силно замърсени със специфична миризма на розови джибри отпадъчни води, които по открит канал постъпват в реката. Взета е една водна проба за анализ. На фирмата е дадено предписание за предприемане на незабавни мерки с цел недопускане изтичането на замърсени отпадъчни води към река Тъжа.
По поречието на река Тъжа е проверена и розоварната в с. Търничени, община Павел баня , на „Еньо Бончев” ООД. При работата на обекта се констатира незначително просмукване през стените на изградения утаител, поради което на фирмата е направено предписание за предприемане на мерки за преустановяването му.
Контролна проверка бе извършена и на дестилерия в село Ясеново, община Казанлък. Констатира се, че тя е в пробни изпитания преди въвеждане в експлоатация. Бе установено слабо оцветяване на водата в реката без наличие на розов цвят на мястото на изтичане на отпадъчните води в река Лешница. От мястото е взета водна проба за физико-химичен анализ по всички показатели, съгласно издаденото им разрешително от Басейнова дирекция-Пловдив”, съобщават още от инспекцията в Стара Загора. Оттам допълват, че проверките на обектите са извършени във връзка с постъпили сигнали за замърсяване водите на двете реки.

Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: