Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък мисли

 Днес в община Казанлък е ден за размисъл, преди утрешните местни избори за Общински съвет . За 37-те места в местния парламент ще се борят 16 партии, 7 политически и предизборни коалиции и 4-ма независими кандидати. Общо 392-ма са кандидатите , включени в различните листи на партиите.

Сред тях за трима вече бе доказана принадлежност към структурите на бившата ДС. За другите се чакат решенията на Комисията по досиетата. Изборите за местна законодателна власт започват утре в 6 часа сутринта и ще приключат в 19 часа. Гражданите на община Казанлък ще имат възможност да гласуват в общо 87 избирателни секции. Представители на полицията и близо 3 хиляди застъпника ще следят за сигурността и реда в изборните помещения, както и край избирателните секции. Трима ще са дежурните прокурори, които ще приемат сигнали на гражданите. До момента в РП са образувани три проверки по сигнали за нарушения на предизборнита кампания и Закона за изборите. И трите проверки са по сигнала на народния представител Яне Янев.
Допълнително пет мобилни групи от представители на полицията ще са в помощ на колегите си и на гражданите. В деня за размисъл и в изборния ден (20 и 21 юни 2008 г.) в РПУ – Казанлък ще работи оперативен щаб с участието на представители на полицията и дежурен прокурор. Дежурен прокурор ще има и в сградата на прокуратурата в Казанлък до обявяване приключването на изборния ден от ОИК. Сигнали за нарушения на обществения ред във връзка с изборите гражданите могат да подават на тел.166 и 6 27 03 – в Полицията и на тел. 6 27 30 - в Прокуратурата. В деня за размисъл и в самия изборен ден сигналите могат да бъдат подавани в Оперативния щаб в РПУ – Казанлък на тел. 6 29 22. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред, и сигнали за купуване на гласове. Полицията и прокуратурата апелират към гражданите, за подаване на своевременна, конкретна и добросъвестна информация за закононарушения, свързани с изборния процес.
Близо 73 хиляди граждани от община Казанлък имат право на глас в местните избори утре 

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: