Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшки бизнесмен даде рамо на "Анимал хоуп"

Храна за изоставени, наранени от хората или автомобили бездомни близо 40 кучета и котки осигури казанлъшкият бизнесмен Борис Кърчев в поредната си месечна лепта от инициативата „ Избери кауза- да променим Казанлък". Да се помогне именно на приюта за бездомни животни избраха казанлъчани, които вече втори месец са част от предприетата инициатива на бизнесмена, който влага лични пари за всеки свой жест от кампанията.
Храната за изоставените четириноги бе предоставена на семейството кадрови военни от Казанлък Ива и Румен Христови, които повече от година вече се грижат за изоставени животни, без особени шансове за оцеляване на улицата и им търсят дом. За целта Ива и Румен са превърнали в частен приют за животни „ Анимал хоуб" свое ранчо в местността „Старите лозя" край Казанлък. В него те осигуряват храна, подслон, грижи и медицински манипулации на ударени от автомобили , нарочно сгазени от хора, малтретирани жестоко, изоставени от стопаните си или взети от общинския приют болни кучета и котки.

Освен че се грижат за тях с лични средства и помощ от приятели, Ива, която по професия е ветеринарен техник и военният от кариерата Румен им търсят дом. Работят в сътрудничество с Австрийската фондация за защита на животните, която е партньор на община Казанлък, в търсене на дом за изоставените четириноги.
Съвсем скоро двама от обитателите на „Анимал хоуп" - две кучета ще заминат при нови стопани в Ангиля. Изоставена от стопаните си стара дакелка ще бъде настанена в специален старчески дом за дакели в Англия, а друго трикрако куче отива при семейство в Лондон.

С осигурените над 200 килограма кучешка и котешка храна, както и специална катерушка за котките, Борис Кърчев ще реши за около месец време проблема с храната за Анимал хоуб". „По отношението ни към четириногите си личи какви сме като общество. Надявам се с този жест да вдъхна надежда на Ива Румен затова, че не са сами и че трябва да продължават доброто, с което са се захванали", каза Борис Кърчев по време на посещението си в „Анимал хоуп".

Семейство Христови ежедневно отделя по няколко часа, за да обгрижва животните, повечето от които са претърпели тежки операции или други манипулации за спасяването на живота им. Сред обитателите на „ Анимал хоуп" са трикраки котки и кучета, премазани от автомобили и захвърлени на улицата малки бебета- котета.
Семейството не отказва подслон и на случайно попаднали в ранчото им бездомни животни, болни и без особени шансове да оцелеят. Всяко едно от настанените животни в частния приют разполага със собствена купичка за храна и вода и къщичка или кошче за спане. Повечето от животните си идват с имената, а тези, които нямат стопаните на приюта сами кръщават на техните спасители от Ветеринарния факултет на Тракийския университет или по друг някакъв повод.

Сред обитателите на дома има кучета, намерени край Хасково, Бургас , спасени от улицата и котки с атрактивни съдби. Повечето от тях нямат особени шансове да си намерят стопани в България, затова семейството разчита на партньорството си с австрийската организация. Когато се появи желаещ нов стопанин за някой от нашите питомци, много държим да се убедим в искреното му желание да се грижи за животното, което взема, категоричен е Румен, който признава, че прави и собствено проучване за това. В близките дни от „Анимал хоуп" при нов стопанин ще отиде прекрасен ретривър лабрадор, който живее втори живот след премазването си от кола.

Деляна Бобева


Free Joomla Extensions