Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Три жалби са получени в ОИК - Казанлък

Изборният ден в община Казанлък завърши, след като бе отчетен резултатът от гласувалите граждани – 36.11 % или 26 369 души, предаде кореспондент на радио „Фокус”- Велико Търново. С 9.26 % е по-ниска избирателната активност на тези избори за Общински съветници, спрямо миналите през октомври 2007. Тогава изборният ден приключи при избирателна активност 45.37 % или гласували 32 805 души.
Три са жалбите, получени в ОИК. Едната е подадена от коалиция “Единство и надежда за просперитета на Казанлък”. По думите на говорителя на ОИК в Казанлък това е сигнал, получен от застъпник на коалицията, че в 53-та секция гражданин е гласувал от името на майка си с пълномощно за получаване на пенсия, без тя да присъства изобщо в избирателната секция. “Парадоксално е, че това нарушение е било допуснато и толерирано от председателя на въпросната секция, ковто била разрешила гласуването от чуждо име за редовен глас, отразявайки го в избирателния списък, което, според коалицията, представлява сериозно нарушение по член 81 алинея 1 и член 79 алинея 1 от Закона за местните избори. Това е дало основание на представляващите коалицията да се съмняват в компетентността на длъжностните лица в 53-та секция. Секцията се намира в град Казанлък в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм”, съобщи говорителят на ОИК – Казанлък Любомир Денков.
Другата жалба е от Койна Димитрова Тодорова. Според Денков тя не е основателна, тъй като лицето е подписано с двете си имена, а не със собствен подпис.”Изключително рядко едно лице в България се подписва, изписвайки името си, а не с параф. Предстои да извикаме Койна Тодорова в ОИК, за да направим уточнение, дали подписа е неин. Третата жалба не подлежи на коментар. Тя е адресирана до Градската избирателна комисия, ЦИК и министър Николай Василев – министър на Държавната администрация относно незаконността на коалиция „Експерти за Казанлък”, според лицето, подало жалбата. Трябва ми време да помисля за жалбата”, заяви Денков.
В община Казанлък вече започнаха да пристигат и първите СИК-ове.

Деница ГЕОРГИЕВА Агенция "Фокус"

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...