Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дилема: Изкуствена или не коледна елха, според мненията на редактора и гражданите

Тази седмица кипи усилен труд на служителите на общинско предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата" на площад "Севтополис". Поставя се коледната елха, чийто светлини трябва да грейнат на 9 декември в 17:00 часа. Определени критици на общинската политика започнаха да пускат снимки в социалните мрежи и да питат "Защо елхата е изкуствена?".  Въпросът е риторичен защото вече трета Коледа елхата е една и съща. За трета година същите тези критици повтарят този въпрос, на който винаги се отговаря по един и същ начин. Предимствата на изкуствено направените елхи са много. Няма да се спирам подробно на всички, но е много важно че не се секат поголовно дървета. Тази година държавата предприе редица мерки срещу бракониерството на елхи с една единствена цел - опазването на горите.

Същите тези "репорти" питат как е в другите градове. Няма да отговарям на този въпрос, но ще попитам и аз "Каква е елхата на плажа Копакабана в Бразилия - естествена или не?" Хайде, мили съграждани, отговорете на тези които не знаят. Вярно е че изкуствените елхи от този тип имат редица недостатъци, но посочения в медиите пример не е недостатък. Представете си при по-силен вятър една 17 - 20 метрова естествена елха ако падне какви поражения би направила. А тук се страхуваме от няколко пластмасови гирлянди или кабел с лапички, които миналата година, наистина паднаха от вятъра.

На съответните критици мога да кажа, че не е важно каква ще е коледната елха или украса. Важното е каква е топлината в човешките взаимоотношения по време на Рожедство Христово, защото коледните послания между хората се градят единствено върху любовта им, нали?

Казанлък Инфо

 

coronavirus.bg