Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Самотна майка работи и учи висше, докато отглежда 4-те си деца

Mайка от Казанлък отглежда сама четирите си деца, работи и междувременно успява и да завърши висше образование, съобщи bTV.

Милка Ванкова остава вдовица преди две години, но още преди пет години сама поема грижите за децата си - 17-годишната Йоана, 16-годишния Ивайло, 13-годишния Калоян и най-малката си дъщеря – Теодора.

„Преди ми помагаше майка ми, но от една година се справяме сами. Благодарение на помощта на майка ми успях да завърша специалност „Публична администрация” в Бургаския свободен университет, учих задочно”, разказа Милка.

От една година тя работи в Общината. „Оправяме се предимно с моята заплата – което е чисто около 320 лв. Децата получават персонални пенсии”, обясни майката.

Най-голямата дъщеря Йоана учи в Математическата гимназия и работи, за да помага на семейния бюджет. „Аз съм най-големият помощник на мама. Работя, за да помагам, реших че съм достатъчно голяма да поема отговорността да работя и да уча”, разказа ученичката.

Семейството живее в апартамент под наем, децата спят в една малка стая и делят едно-единствено бюро, за да подготвят домашните си. „Редуват се – едните са първа смяна, другите – втора”, обяснява Милка. Децата се учат добре и имат грамоти.

За празниците семейството си пожелава здраве и сили да продължат да се борят, а на останалите хора – да се усмихват повече.

информация: www.trud.bg
снимка: бТВ

 

 

coronavirus.bgloading...