Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Преподавател от НБУ в защита на директора на ПМГ в случая с момичето лишено от стипендия

Здравейте,

Аз съм преподавател в Нов български университет и тъй като бях възмутена от новината на Нова ТВ за директора на математическа гимназия, писах на телевизията. Мисля, че това мнение трябва да се чуе и в Казанлък, затова Ви моля да публикувате моето отворено писмо до Нова ТВ. Благодаря Ви!

Успешна 2014 година!

Отворено писмо до Нова ТВ

Бих искала да обърна внимание на, така наречения във Вашите новини,„парадоксален случай” в математическата гимназия в Казанлък. Репортажът представи директора като един педант, който не обръща внимание на световните постижения на учениците си, а само брои отсъствията им. Стана

ми много обидно как един директор на една от най-добрите гимназии в страната беше унижен, при това неправомерно и обществото, в случая една медия за пореден път показа неразбиране и неуважение към педагозите.

Често съм чувала и чела, че ученици от тази гимназия имат високи резултати, на национални и международни олимпиади, което означава, че там се работисериозно, че училището се управлява добре, а това означава съблюдаване на дисциплина както за учениците, така и за преподавателите. При подготовка и участие на олимпиади, училището инвестира доста време и пари, но един директор е длъжен да се грижи не само за изявените, а за всички ученици и да им показва, че те са равнопоставени пред законите и правилата.

 

Това момиче, както разбрах от репортажа, е обявено за най-добрата млада жена физик в света. Тя е гордост за всички нас. Мислите ли, че нейният директор не се радва и не се гордее с нея?! Мислите ли, че той няма принос за този успех?

 

Аз искам да поздравя този директор за смелостта му да отстоява принципите си дори и с непопулярни мерки като тази, дори и с риск някоя телевизия да го обяви за парадокс.

Същата вечер в новините имаше изказване на просветния министър, че повече от 50% от българите смятат, че трябва да се затегне дисциплината в образованието и министерството планира мерки. В Казанлък ни показахте един директор, който не чака техните мерки, но Вие го осмяхте за това, че си е свършил работата.  Ако обществото беше загрижено за талантите ни, това момиче щеше да получава стипендия за постиженията си от държавата. Но на държавата й е по-лесно да подхвърли едни делегирани бюджети и да абдикира от образованието. Е, резултатът е налице. Същата вечер черната Златка (образец на образованост и интелект) спечели Big Brother. Вие я отрупахте с овации,

след като бяхте оплюли директора на една елитна българска гимназия. Нямам нищо против човека Златка, но благодарение и на Вас, тя е модел заподражание. И това, ако не са подменени ценности... Какво пък, все пак живеем в държавата на Златките, нали?...

Знам, че мога да сменя канала, но Ви смятам за най-обективната телевизия и затова съм още по-разочарована. Щом имате властта да формирате обществено мнение, би трябвало да поемете и

отговорността за това. След няколко дни видях, пак по Нова ТВ, че това талантливо момиче е стипендиант на фондацията на Бербатов. Адмирирам това, разбира се. Това е начинът.На майката на момичето искам да кажа, че има много талантливо дете, но така няма да й помогне. Тя е избрала точно тази гимназия, за да успее,нали?!

Здравка Банчева

Преподавател в Нов български университет

 

coronavirus.bgloading...