Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложба „До Европа и обратно”


На 23 януари 2014г., четвъртък, от 18:00 часа, в Градска художествена галерия Стара Загора, ще бъде открита изложба „До Европа и обратно” на възпитаници на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък.

Изложбата от подбрани творби, по идея на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора и Общински офис Европа Директно – Казанлък, е посветена на 2013 Европейска година на гражданите, тема, която поради специфичността на 2014 година – предстоящите избори за Европейски парламент и институционални промени – Европейската комисия счита, че би било по-подходящо да продължи през 2014 година.
Вече 10 години Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" - Казанлък работи успешно по европейски проекти в областта на образованието.

Изложбата “До Европа и обратно” е един реверанс към участниците в тези проекти – възпитаници на гимназията - художници, дизайнери и лютиери, част от които днес продължават висшето си образование в Европа. Чрез техните 25 рисунки ще се докоснем до емоциите, които са ги водили, ще обогатим впечатленията си за най-северната точка на Норвегия, обичаите и традициите на част от европейските народи.
През декември 2013 композицията бе представена и изложена пред казанлъшката публика. Успехът, който постигна в града на розите, накара Европа Директно – Стара Загора в партньорство с Градска художествена галерия Стара Загора да направи тази изложба достъпна и за всички старозагорци и гости на града.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: