Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Даниел Вълчев: Приключва оценяването на работите от матурите по български език и литература

В края на тази или в началото на другата седмица ще бъдем в състояние да направим малко по-сериозни коментари във връзка с матурата, заяви пред журналисти в Казанлък министърът на образованието Даниел Вълчев, предаде кореспондентът на радио „Фокус"-В...

продължава>

 

10 % е увеличението на билета за градски и междуградски транспорт в община Казанлък

10 % - 11 % е увеличена цената на билетчето за градски и междуградски транспорт в община Казанлък, съобщи за радио "Фокус" - Велико Търново Иван Кутев, управител на казанлъшка фирма-превозвач.

продължава>

 

Ние не купуваме гласове!

Подкрепяме настоящия Кмет г-н Дамянов в градивните решения.
Ще се погрижим за Човешкия ресурс в града...

Това са част от темите, които бяха разисквани на състоялата се днес пресконференция в зала „Чудомир” на хотел „Казанлък” на която присъстваха предс...

продължава>

 

Казанлъчанка стана и "Мис Долината на розите"

Първата подгласничка на тазгодишната казанлъшка Царица Роза- Росица Буюклиева от ПМГ Нникола Обрешков” в града стана “Мис Долината на розите”. Тя получи короната на площад “Севтополис” в Казанлък, малко преди полунощ снощи, след като 15-членно жури я посочи за фаворитка в надпреварата с още 19 момичета от 11-сет общини, с традиции в розопроизводството.

продължава>

 

Нов шанс за лечение в Казанлък

Отделение за инвазивна кардиология бе открито на територията на МБАЛ- в Казанлък. В него ще работят кардиолози от известна столична клиника с традиции в кардиологията, както и местни кардиолози.

продължава>

 

Симеон Сакскобургготски посети Празника на розата в Казанлък

Кмета на община Казанлък Стефан Дамянов посрещна в кабинета си Симеон Сакскобургготски и го поздрави с високо чувство на уважение, предаде кореспондент на радио ''Фокус'' – Велико Търново.

продължава>

 

Започна рехабилитация на пътя Казанлък – Бузовград – Средногорово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов поставиха началото на рехабилитацията на пътя Казанлък – Бузовград – Средногорово при моста между града на розите и село Бузовград, преда...

продължава>

 

Асен Гагаузов: Надявам се през септември да има фронт за работа

Асен Гагаузов: Надявам се през септември да има фронт за работа по участъците между Стара Загора и Карнобат

 „Ние вече сме заложили на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" да подготвя процедурите за трите лота между Стара Загора и Карнобат", заяв...

продължава>

 

Симеон Сакскобургготски: Няма страшно, най-много политиката да отиде 5 градуса наляво - 5 градуса надясно

„Няма страшно, най-много политиката да отиде 5 градуса наляво - 5 градуса надясно", заяви в Казанлък лидерът на ПП НДСВ Симеон Сакскобургготски, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . „Виждаме какво се тиражира за НДСВ.

продължава>

 

Евгения Живкова откри в Казанлък асамблея „Знаме на мира”

Евгения Живкова – председател на фондация „Людмила Живкова” откри Асамблея „Знаме на мира” в Казанлък.

продължава>

 

Откриване на обекти:

Първа копка за изграждането на хипермаркет бе направена в града на розите, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Магазинът е част от австрийска търговска верига и е 33-ят търговски обект в страната.

продължава>

 

Омбудсманът на Република България стана почетен гражданин на Казанлък

Омбудсманът на Република България Гиньо Ганев бе удостоен със званието Почетен гражданин на Казанлък по време на тържествената сесия на Общинския съвет в града, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>

 

Споразумение за побратимяване подписаха кметовете на Сент – Ерблен и Казанлък

Казанлък. Споразумение за побратимяване подписаха кметът на френския град Сент – Ерблен и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>

 

Показват седналия Севт Трети

70 сантиметрова скулптора на седналия Севт Трети , изработена от метал и скулптора на пророка Свети Илия ще са сред акцентите на традиционния пленер по живопис и скулптора “ В Долината на розите”.

продължава>

 

Съдът реши: кметът на Енина остава. Засега

Административният съд в Стара Загора отхвърли оспорването на решение № 5990 на Общинската избирателна комисия в Казанлък, с което се регистрира за кандидат –кмет на село Енина и впоследствие обявява за избран независимият кандидат за кмет Боньо Ми...

продължава>

 

„Експерти за Казанлък” се срещнаха със служителите на местната фабрика за производство на струнни музикални инструменти

Предизборна коалиция „Експерти за Казанлък” посетиха казанлъшкото предприятие за производство на струнни музикални инструменти, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Макар и в края на розовата кампания, проблемът с работната ръка остава, твърди розопроизводител

„Макар и да сме към края на розовата кампания, имаме голям проблем с намирането на работна ръка”, каза за радио „Фокус”- Велико Търново Иван Кючуков – розопроизводител от село Розово, община Казанлък.

продължава>

 

Предизборна коалиция „Единство и надежда за просперитет” за Казанлък подкрепи проекта за реставриран

Кандидатите за общински съветници от предизборната коалиция „Единство и надежда за просперитет” на Казанлък (ЕНП за Казанлък) се присъедини към Националната подписка в подкрепа на проекта за реставрирането на древния тракийски град Севтополис, ини...

продължава>

 

Кой от кого открадна откритието на храм на Дионис в Голямата Косматка?


Сканирайки за първи път в България с георадар, какъвто се използва в НАСА, отвътре навън стените на гробницата на Севт Трети в Голямата Косматка, през декември 2007 г. екип начело с д-р Явор Шопов, Васил Мутафов и Атанас Койчев установява, че сам...

продължава>

 

Възпитаник на Художествената гимназия с първо място от конкурс на МК

Зам. министърът на културата Надежда Захариева връчи грамотите на наградените ученици от Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства. Министерство на културата  присъди 41 награди на даровити деца от гимназиите по изкутвата.

продължава>

 

Увеличиха цената на билетите за рейс в Казанлъшко

С 10 стотинки повече плащат вече казанлъчани за градски билет. Новата му цена е 70 стотинки.

продължава>

 

Търсят удавеното момче в дълбоката част на язовир Копринка

Издирвателните мероприятия за намиране тялото на 18-годишния Калоян Атанасов от Габрово във водите на казанлъшкия язовир Копринка продължават, съобщи за радио „Фокус”- Велико Търново Евгени Пейчев - главен експерт „Отбранителна и мобилизационна по...

продължава>

 

Сформират комитет във връзка с проекта „Севтополис” при община Казанлък

След Празника на розата община Казанлък предвижда изграждането на комитет във връзка с реализирането на мащабния проект „Севтополис”, съобщи за радио „Фокус” - Велико Търново кметът Стефан Дамянов.

продължава>

 

Недко Недков: Свръхпроизводство на розово масло няма

Свръхпроизводство на розово масло няма и не можем да говорим за липса на пазар, категоричен бе пред кореспондента на радио „Фокус”-Велико Търново инженер Недко Недков, директор на Института по розата в Казанлък.

продължава>

 

Асамблея „Знаме на мира” събира отново деца на площад “Севтополис”

На 7 юни деца от цялата страна за втори път ще се съберат на един от най-интересните форуми в България – Асамблеята “Знаме на мира”.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: