Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Иван Гороломов: Ако има детски омбудсман, не зная как ще бъде изпълнена със съдържание институцията

„Ако се вземе решение за създаването на институция детски омбудсман, не зная как ще бъде изпълнена със съдържание тя”, заяви за радио "Фокус" - Велико Търново Иван Гороломов, депутат от Коалиция за България.

продължава>

 

"Чимшир Казанлък" ще изнася по света от май градът на розите

"Чимшир Казанлък", под това име и с тази марка ще пътуват по света след май разсадите от вечнозеления вековен храст, отглеждани в града на розите от Българо-холандска фирма, работеща в района на Розовата долина.

продължава>

 

Зам.-министърът на здравеопазването отбеляза празника на Земята в казанлъшко село

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков пристигна в с. Горно Черковище, община Казанлък по повод Празника на Земята, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>

 

НДСВ подкрепят Румен Петков, заяви в Казанлък Емил Кошлуков

Позицията на „Новото време" е, че този вот не беше използван добре, заради желанието на отделни опозиционни лидери, да си направят реклама и да си задоволят егото", заяви на пресконференция в Казанлък лидерът на партията Емил Кошлуков, предаде коресп...

продължава>

 

Сами не можем да оперираме с еврофондовете, твърди кметът на с. Шейново

Няма кмет на кметство в община Казанлък, който да посочи, че се чувства щастлив от реалната възможност да работи в посока опериране с европейските фондове и пари, заяви за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на село Шейново Николай Терзиев.

продължава>

 

Учителите рядко поемат ангажимент да водят децата на зелено училище, твърди директор

„Все още има зелени училища, но учителите все по-рядко и по-рядко поемат ангажимента за изведат децата от училище", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново директорът на казанлъшкото основно училище „Мати Болгария" Пепа Дукова.

продължава>

 

Исторически музей „Искра” в Казанлък иска пари от Общинския съвет в града

Предстои исторически музей „Искра” в Казанлък да иска от Общинския съвет в града да гласува първите 50 000 лева за началото на археологическо лято – месец май тази година, като след това разходите ще поеме музеят, предаде кореспондент на радио „Фокус...

продължава>

 

Общинският съвет в Казанлък взе важно решение за тракийската гробница “Шушманец”

С 34 гласа “за” при поименно гласуване бе прието проектно-предложението на община Казанлък за реставрация и консервация на тракийската гробница по време на 66-тото заседание на Общинският съвет в Казанлък

продължава>

 

По-малко посетители в Долината на траките

По-малко са туристите, посетили Долината на траките през първите три месеца на тази година. Това показва справка в Историческия музей "Искра" в Казанлък, за посещаемостта на културно-историческите забележителности в района.

продължава>

 

Най-големият проблем на Ясеново е сметопочистването, твърди кметът на селото

Като най-голям проблем, кметът на казанлъшкото село Ясеново Христо Христов определи този със сметопочистването, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Байърли: Розовата долина е люлката на европейската цивилизация

Розовата долина край Казанлък е люлката на европейската цивилизация. Това заяви посланикът на САЩ у нас Джон Байърли, който е на посещение в Казанлък.

продължава>

 

Джон Байерли ще си купи къща в Казанлък?

Розовата долина край Казанлък е люлката на европейската цивилизация. Това заяви посланикът на САЩ у нас Джон Байърли, който  посети  Казанлък.

продължава>

 

Затварят училището в казанлъшкото село Ясеново

На 15-ти септември тази година училището в село Ясеново, община Казанлък няма да отвори врати и да посрещне своите ученици, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново след разговор с кмета на населеното място Христо Христов.

продължава>

 

Общини се отчитат за въздуха

края на седмицата 6 общини ще представят в Регионалната инспекция по околната среда и водите отчетите си по програмите за оценка и управление на качеството на атмосферния въздух, съобщават от инспекцията.

продължава>

 

Казанлъчанин стана най- младият доктор по астрофизика в САЩ

30-сет годишният казанлъчанин Павлин Савов стана най- младият българин, доктор по астрофизика в САЩ.

продължава>

 

Казанлък договори побратимяване със Сент Ерблен

Вече е договорено, по време на Празника на розата, който се провежда през месец юни, да бъде подписано споразумение за побратимяване между Казанлък и френския град Сент Ерблен, съобщи за радио “Фокус” –Велико Търново Виктор Кънчев – експерт в дирекци...

продължава>

 

Стефан Дамянов подпомогна лечението на 4-годишния Цветомир Стефанов

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов подпомогна лечението на 4-годишния Цветомир Стефанов,  като дари лични средства в размер на 500 лева.

продължава>

 

Вълчо Камарашев получи инсулт преди представление

Актьорът Вълчо Камарашев получи лек инсулт преди представлението на Театъра на армията тази вечер в Казанлък.

продължава>

 

Казанлък: Връчват наградата "Чудомир" и закриват празниците

Днес е последният ден от 15-тите Чудомирови празници. В продължение на седмица Каанлък се превърна в културна столица на България. По традиция в последния ден от честванията се връчва статуетката “Чудомир” за най- добър комедиен хит на сезона.

продължава>

 

Избраха националния отбор по физика на турнир в Пловдив

Вече са известни победителите от Националния турнир на младите физици, който се проведе през почивните дни в Пловдив. Те ще сформират състава на националния отбор по физика, който ще представи страната ни на международен турнир на младите физици п...

 

Междурегионален координационен съвет "Тунел под Шипка"

Междурегионален координационен съвет „Тунел под Шипка" ще бъде създаден в Габрово.

продължава>

 

Свещеник стана зам.шеф на местен парламент

Свещеникът от православен храм "Свети пророк Илия" Кольо Минчев Георгиев бе избран за заместник –председател на общинския съвет на Казанлък.

продължава>

 

Естерата в яз. "Копринка" измира мистериозно

Средно по 30 есетрови риби на ден измират в специалния развъдник в местността "Садките" край язовир "Копринка", близо до Казанлък.

продължава>

 

Психиатрично отделение в МБАЛ-Казанлък отвори врати

Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов и директорът на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ)-Казанлък прерязаха лентата при откриването на психиатричното отделение в града, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Предвиждат 21 милиона 118 хиляди лева за нови проекти в община Казанлък

Набраните средства за нови проекти в Бюджет 2008 година са в размер на 21 милиона 118 хиляди лева.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: