Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Програма за роми, закрито училище и продажби

12 въпроса, свързани с продажба на общинска собственост -земя и сгради, обявени по закона за приватизацията или разпореждането с общинско имущество внасяза разглеждане в общинския съвет на Казанлък днес кметът на общината Стефан Дамянов.

продължава>

 

Приеха Общинска стратегия за демографско развитие на община Казанлък

Общински съвет - Казанлък прие проекта за Общинска стратегия за демографско развитие на общината за 2008 – 2020 година, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Край на безводието в Черганово

Късно снощи бе отстранена  аварията, заради която 13-сет дни жителите на село Черганово бяха без питейна вода. След седмица търсене на авариралато място, екипи на В и К Казанлък  локализираха мястото на теча- южно от пътя  между селата Черганово и...

продължава>

 

Казанлъшки ученици спечелиха интелектуален интернет турнир

Двама ученици от казанлъшката Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” – Станислав Пращаков и Антон Будов са сред призьроите на интелектуалния турнир

продължава>

 

Село 14 дни вече е без вода

Вече 14-ти ден жителите на казанлъшкото село Черганово са без вода. Причината е голяма, но все още неустановена като място авария по водопроводната система към селото. заради рекордното безводие, без аналог за последните 50-сет години.

продължава>

 

Иван Лапчев е новият председател на ДСБ в Казанлък

Иван Лапчев е новият председател на казанлъшката структура на ДСБ, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Решението за избора бе оповестено на специална пресконференция на партията. Лапчев е избран по време на отчетно-изборното събран...

продължава>

 

Почистиха парк „Тюлбето” в Казанлък

Повече от 30 младежи от различни казанлъшки училища се събраха на входа на парк „Тюлбето” и започнаха организирано почистване на парка, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Включват розопроизводителите в системата за национални доплащания

"Тази година розопроизводителите ще бъдат включени в системата за национални доплащания - това бе отговорът на министър Нихат Кабил след изпратеното от мен и Марко Мечев писмо, в което запитахме какво предвижда Министерството на земеделието и продово...

продължава>

 

Досегашният закон за допитване до народа не работи, според Иван Гороломов

На пресконференция в Казанлък депутатът от 40-ото Народно събрание Иван Гороломов от БСП представи някои от основните приоритети на комисията по местно самоуправление, Регионална политика и благоустройство и комисията по вътрешна сигурност и общес...

продължава>

 

Фондация "Тео" в помощ на млади учени

Фондация “Тео” учредиха 7 бивши възпитаници на талантливия казанлъшки учител-физик Теодосий Теодосиев.

продължава>

 

Нов завод за лекарства отвори врати в Казанлък

Нов завод за производство на фармацевтични субстанции от растителен произход отвори врати в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Казанлък продължава сътрудничеството си с Луксор, Египет

Казанлък ще продължи сътрудничеството си с град Луксор, стана ясно по време на пресконференция, дадена от кмета Стефан Дамянов по повод завръщането му от Египет.

продължава>

 

Секретарят на община Казанлък стана член на УС на НАСОРБ

Секретарят на община Казанлък Галина Стоянова стана член на Управителния съвет (УС) на Националната Асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ), предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Продължава газифицирането на община Казанлък

На среща между кмета на Казанлък Стефан Дамянов и представител на фирмата, отговаряща за газификацията в общината, бе договорено газифицирането на нови улици, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново градоначалникът.

продължава>

 

Изграждат Дневен център за деца с увреждания в Казанлък

Започна изпълнението на проекта за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в Казанлък, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново ръководителят на проекта д-р Ивелина Панова – Ламбова, която е директор на Дома за медико-социални грижи в село Буз...

продължава>

 

Ще изграждат летище край Казанлък

Започна подготовката за израждането на летище край град Казанлък в посока село Овощник, съобщи на пресконференция кметът на общината Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново .

продължава>

 

Много секти има в Казанлък, твърди местен свещеник

Много са сектите, които проповядват учението си на територията на община Казанлък”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново местният свещеник отец Теодор.

продължава>

 

Две дванадесетокласнички от Казанлък вече са студентки

След като се представиха отлично в 10-тото Национално състезание по химия, провело се в град Велико Търново, Анна Цоневска и Ивайла Димова от Казанлък са приети студенти в четири университета в страната

продължава>

 

Селски кмет от Казанлъшко предлага дом за децата от Могилино

Кметът на казанлъшкото село Дунавци Величко Станчев предлага детската градина и училището да бъдат предоставени за отглеждане на децата, живеещи в дома в село Могилино, предаде кореспондент на радио “Фокус” - Велико Търново .

продължава>

 

Петгодишният Цеци си отиде !

Петгодишният Цветомир Петров Стефанов, за който и "Дарик" радио се включи в кампаниято по набирането на средства за леченито му в чужбина, отиде на небето.

продължава>

 

Силно земетресение разтърси района на Габрово

Силно земетресение разтърси около 6:42 часа тази сутрин Габровска област. Земният трус е усетен с бучене и разлюляване на високите етажи на сградите във всички общини. Най-слаб е бил в Севлиевско.

продължава>

 

63 казанлъшки семейства не получиха детски добавки за март

63 семейства от община Казанлък не получиха месечната си помощ за деца за месец март, съобщиха за радио „Фокус”- Велико Търново от Дирекция „Социално подпомагане” в града. От там информираха, че за миналия месец 66 деца са имали по пет неизвинени отс...

продължава>

 

Гражданин на Казанлък е с американска докторска титла по астрофизика

30-годишният Павлин Савов от Казанлък получи докторска титла по астрофизика в САЩ, съобщи пред кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново майка му Цветана Савова.

продължава>

 

37 са личните асистенти в Казанлък

37 лица са станали лични асистенти в помощ на нуждаещи се казанлъчани, съобщиха за радио "Фокус" - Велико Търново от Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

продължава>

 

Нито едно заявление за приемна грижа не е подадено в Казанлък

Нито едно заявление не е подадено в Отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък от семейство, решило да кандидатства за приемно, информираха за радио "Фокус" - Велико Търново от отдела.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: