Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Недко Недков: Свръхпроизводство на розово масло няма

Свръхпроизводство на розово масло няма и не можем да говорим за липса на пазар, категоричен бе пред кореспондента на радио „Фокус”-Велико Търново инженер Недко Недков, директор на Института по розата в Казанлък.

продължава>

 

Асамблея „Знаме на мира” събира отново деца на площад “Севтополис”

На 7 юни деца от цялата страна за втори път ще се съберат на един от най-интересните форуми в България – Асамблеята “Знаме на мира”.

продължава>

 

Разпоредиха да продължи търсенето в язовир Копринка на момчето от Габрово

В община Казанлък пристигна разпореждане от Министерството на извънредните ситуации да продължи търсенето на 18-годишния Калоян Атанасов от Габрово, който на 27-ми миналия месец потъна във водите на язовир Копринка, съобщи за радио „Фокус”-Велико Тър...

продължава>

 

Асфалтират 28 улици в Казанлък след Празника на розата

След Празника на розата, който се провежда в Казанлък, общината започва асфалтиране на 28 улици, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

продължава>

 

12 деца от Казанлък с призови места от международното математическо състезание "Европейско кенгуро"

12 ученици от Казанлък, са класирани на призови места в крайното класиране на международното математическо състезание "Европейско кенгуро"

продължава>

 

Нови началници в община Казанлък

Трима нови началник-отдели има общинската администрация от началото на този месец, съобщи секретарят на община Казанлък Галина Стоянова. И тримата са назначени след процедури на проведени конкурси.

продължава>

 

Министерството на културата подкрепи проекта на Казанлък "Севтополис"

Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов получи официално становище от министър Стефан Данаилов относно внесената от община Казанлък в Министерството на културата докладна записка за проекта “Севтополис”, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Ве...

продължава>

 

Все още не е намерено тялото на момчето във водите на язовир Копринка

Все още не е намерено тялото на момчето във водите на язовир Копринка край Казанлък, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Евгени Пейчев - главен експерт „Отбрана и мобилизационна подготовка” в община Казанлък.

продължава>

 

Веска Мараджиева е новият директор на Дневния център за деца с увреждания

Досегашната директорка на детската градина в град Шипка Веска Мараджиева е новият директор на Дневния център за деца с увреждания, който ще заработи в Казанлък от началото на август. Мараджиева спечели конкурс, обявен от общината.

продължава>

 

196 ученици се явиха на матурата по математика в Казанлък

196 абитуриенти от община Казанлък се явиха тази сутрин на държавния зрелостен изпит по математика, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново директорът на хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий” в града Слави Радев.

продължава>

 

НДСВ–Казанлък отпразнува с децата на село Овощник първи юни

По повод 1 юни – Деня на детето представители на НДСВ поздравиха малчуганите от детска градина „Слънчо” и учениците от ОУ „Свети Кирил и Методий” в град Шипка, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Приключи проектът „Да усвоим жестомимичния език”, разработван в Казанлък

Приключи разработвания в Казанлък проект „Да усвоим жестомимичния език”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново. 12 са курсистите, които се явиха на изпита, след успешно положения курс на обучение за усвояване на жестомимичния език. В и...

продължава>

 

ПК „Експерти за Казанлък” подариха енциклопедии на казанлъшките училища

Кандидати за общински съветници от предизборна коалиция „Експерти за Казанлък” подариха енциклопедията на „Казанлък в Старозагорска област” на библиотеките в две от гимназиите в града

продължава>

 

600 пасти раздаде на децата НДСВ - Казанлък

600 пасти раздадоха членове на ПП НДСВ на децата в Казанлък, предаде кореспондентът на .

продължава>

 

Украински депутати черпят казанлъшки опит

Трима депутати от Върховната Рада на Украйна се запознаха с начина на работа на първия електронен общински съвет в България, какъвто е казанлъшкият.

продължава>

 

Започна националната подписка за Севтополис

На 1 юни сдружение „Национално обединение съхрани българското” стартира дългоочакваната национална подписка в подкрепа на изключителния проект за реставрирането на древния тракийски град Севтополис, съобщиха за Агенция "Фокус".

продължава>

 

Електронният парламент - в пъти по-атрактивен

В пъти се е увеличила посещаемостта на сайта на общинския съвет в Казанлък, след като работата на местния законодателен орган бе изцяло електронизирана и всички материали, изготвяни от администрацията в града, качени на сайта.

продължава>

 

Проверяваха казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение

Временна комисия от Общински съвет –Казанлък извърши проверка в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Спешни мерки са нужни за субсидирането на МБАЛ-Казанлък

„Спешни мерки са нужни за субсидирането на МБАЛ-Казанлък”, стана ясно от доклада на временната комисия от Общинския съвет за проверка на болничното заведение, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Ще пълнят дупките по улиците в село Крън

Предстои запълване на дупките по улиците в казанлъшкото село Крън, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново кметът Теменужка Люцканова.

продължава>

 

Коалиция „Експерти за Казанлък” поставиха началото на предизборната си кампания

„Няма време за демагогия. Дошло е време за Казанлък, време за експерти за Казанлък”, с тези думи координаторът на програмата, която ще следва коалиция „Експерти за Казанлък”, Владимир Чучумишев постави началото на предизборната кампания, предаде коре...

продължава>

 

Срив в цената на зърното

Главоломно пада цената на зърното в последните 10 дни. За това алармират представители на земеделски кооперации от района на Казанлък.

продължава>

 

Клуб на оръжейника учредиха в Казанлък

Клуб на оръжейника бе учреден в Казанлък от бивши директори, бивши главни инженери, конструктори, механици, пиротехници, балестици и други, работили в местния военен завод, предаде кореспондент на радио „Фокус” - Велико Търново.

продължава>

 

19 –сет годишният абитуриент от Габрово- Калоян Русинов Атанасов се удави във вторник вечерта

До 18 часа  сряда 28.05.2008 , тялото на момчето все още не е намерено.

Екипи водолази от казанлъшкия клуб “Севт Трети” от Гражданска защита- Стара Загора и водолазна група от Пловдив вече два дни претърсват района на трагедията, но без успех.

продължава>

 

15-сет награди раздаде 15-сет годишното радио Вис Виталис

Послучай 15-та си годишнина радио "Вис виталис" обяви 15 организации, институции и личности   на 15-летието на "Вис виталис" за изключителен и траен принос към Казанлък и Долината на розите и тракийските царе.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: