Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО

В община Павел Баня има настанено 1 приемно дете

5 юни 2009 г. Стара Загора.В община Павел баня е настанено първото приемно дете. До момента приемни деца бяха настанени в семейства от Стара Загора, Чирпан, Опан и Братя Даскалови.

продължава>

 

Случаи на свински грип в Казанлък ще се приемат само в МБАЛ-Стара Загора

Казанлък. При съмнителни случаи на свински грип в община Казанлък, болните ще се транспортират директно в МБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, съобщи за радио “Фокус” – Велико Търново д-р Елена Канева от РИОКОЗ в областния град.

продължава>

 

На територията на община Стара Загора не са регистрирани превишения на нормите за контрол качеството

На територията на община Стара Загора не са регистрирани превишения на нормите за контрол качеството на атмосферния въздух. До 10 часа тази сутрин не са отчетени превишения на средночасовите норми по всички измервани замърсители на въздуха от авт...

продължава>

 

Пожарът на сметището е напълно овладян


Пожарът, който възникна на градското сметище на Мандра баир вече е напълно овладян и остава само довършителните дейности по окончателното капсулиране на тлеенето, съобщи зам. кметът на Община Стара Загора Белчо Белчев.

продължава>

 

Отворена линия за граждани на община Стара Загора

От понеделник /25 май/ Общинска администрация на гр. Стара Загора стартира нова кампания, целяща удобството на гражданите и насърчаване активността на гражданското общество в работата на Общината.

продължава>

 

Община Мъглиж с нови проекти

Община Мъглиж стартира инфраструктурен проект "Пречистване отпадните води на град Мъглиж и село Тулово".

продължава>

 

Изграждане на «Център за социално-здравна и образователна подкрепа» за деца в риск


Във връзка с приключването на проект „Изграждане на «Център за социално-здравна и образователна подкрепа» за деца в риск" по програма Фар, изпълняван от Сдружение „Самаряни” в партньорство с Община Стара Загора през следващата седмица ще се реали...

продължава>

 

Ученик от Павел баня получи оценка 5 на Националната олимпиада по техническо чертане

Павел баня. Иван Керанов от Павел баня, който завършва средното си образование в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт (ПГТТМ) в Казанлък, изкара оценка 5 на XXV-тата Национална олимпиада по техническо чертане, провела се...

продължава>

 

Кръгла маса – Сдружение „Болкан асист”


На 14 май от 14.00 ч. в Синя зала на хотел „Верея” в Стара Загора ще се състои кръгла маса за обсъждане на идеи и възможности за представяне на добри практики от България и други европейски страни и подобряване на взаимодействието между обществен...

продължава>

 

Представиха възможността в Казанлък да бъде разкрит филиал на Тракийски университет – Стара Загора

Казанлък. Възможността в Казанлък да бъде разкрит филиал на Тракийски университет – Стара Загора представиха на пресконференция областният управител на Стара Загора Мария Нейкова, кметът на община Казанлък Стефан Дамянов и проф. Иван Станков – р...

продължава>

 

Откриват Архитектурен салон – Стара Загора 2009

Стара Загора. Откриват Архитектурен салон – Стара Загора 2009, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Архитектурният салон ще бъде открит в 19.00 часа във фоайето на Община Стара Загора.

продължава>

 

50 платна на Дечко Узунов ще видят жителите на Стара Загора

На църковния празник на Светите братя Кирил и Методий – 11 май – в Стара Загора ще съпреживеем културно събитие от висока класа. В 18,00 ч.

продължава>

 

Първи Събор на мъжките камерни хорове и групи ще събере в Стара Загора на 2 май 70 участника


Първи Събор на мъжките камерни хорове и групи ще събере в Стара Загора на 2 май 70 участника от 6 състава от страната. Организатори на проявата са Община Стара Загора, Съюз на българските музикални и танцови дейци, Български хоров съюз и НЧ”Никол...

продължава>

 

Деня на земята отбелязват в Павел баня

Павел баня. За шеста поред година Павел баня отбелязва Деня на земята, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Второ място за отбора по плуване на Павел баня в областното състезание

Казанлък. Второ място зае отборът по плуване на община Павел баня по време на участието си в областното състезание по плуване в Стара Загора, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Фотоизложба на Юлиан Ангелов в Стара Загора

Пътешествие из Светата земя” е заглавието на самостоятелната фотографска изложба, която ще открие тази вечер редакционният директор на списание „The Explorer България” Юлиан Ангелов. В експозицията са включени 31 творби, представящи моменти от пъ...

продължава>

 

Фестивал на Франкофонския театър в Стара Загора

Стара Загора отново е домакин на Международен Училищен Фестивал на Франкофонския Театър. 16-тото му издание ще се проведе от 24 до 26 април в Драматичен Театър “Гео Милев”.

продължава>

 

Празници на цъфналите вишни в Казанлък

За втора поредна година Казанлък е домакин на Празниците на цъфналите вишни. Те се организарат от сдружение "Вишнев цвят". Празниците започнаха на 2 април и ще продължат до 26-ти.

продължава>

 

Деца от домовете ще дарят 722 лв. за спасяването на двойка керкенези

Около 300 деца взеха участие в изработването на арт произведения по време на Великденския базар на изкуствата „Да се усмихнем заедно – 2”, които се проведе от 12 до 14 април в парк „Пети октомври” в Стара Загора.

продължава>

 

Изследват енергийния потенциал на Старозагорско

В Старозагорски регион стартира проект “Европейско сътрудничество за европейски просперитет” за обмен на добри практики и развитие на възобновяемите енергийни източници.

продължава>

 

Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход

„Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход, отстраняваме допълнителни проблеми, които възникнаха по подмяна на специални въжета в долна сценична механизация.” – каза на пресконференция днес проф.Димитър Динев, заместник-кмет на Общин...

продължава>

 

До 21-ви април ще продължи кампанията „Не на найлоновите торбички в Розовата долина”

Казанлък. До 21-ви април ще продължи кампанията „Не на найлоновите торбички в Розовата долина”, която за втора поред година се организира от община Павел баня, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Делегация от Френския департамент Де ла Дром на гости в Стара Загора


На 7 и 8 април в Стара Загора е на посещение делегация от Френския департамент Де ла Дром в състав:
Г-н Жан Луи Боне,  съветник в Департаменталния съвет, отговаря за децентрализираното сътрудничество
Г-н Томас Бекел,  Заместник Главен директор на Депар...

продължава>

 

Великденски базар на изкуствата в града на липите

На 8 април 2009 г., от 11.00 ч. в конферентната зала на БТА-Стара Загора ще се проведе пресконференция, на която ще бъде официално съобщено за откриването на Великденски базар на изкуствата в града на липите. За втора поредна година в Стара Загор...

продължава>

 

7038 са приетите декларации на място в офисите на НАП в Казанлък и Стара Загора

Казанлък. 7038 са приетите декларации на място в офисите на НАП в Казанлък и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на НАП. 1112 са подадените декларции чрез пощенски оператор или са входирани на място в Централните пощенски клонове в областта.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: