Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

Конкурсът “Чудонемирчета“ отново кани артистични децаЗапочна записването за ежегодният конкурс за хумористично изпълнение "Чудонемирчета". Той се организира за пореден път с подкрепата на Община Казанлък, фондация "Чудомир" и общинска библиотека "Искра".

продължава>

 

През 2018. бяхме сред сред най-дейните организатори на културни събития в Общината

Учащи и студенти са били най-многобройните групи сред читателите на Общинска библиотека „Искра“, показва нейният отчет за дейността през 2018 година. Ползватели на книги и библиотечни единици са 10 076 (регистрирани в електронна база данни), а активните читатели – малко над 13 хиляди души, в това чи...

продължава>

 

Премиера на "Предградие" от Ерик Богосян

Каним ви на постановката "Предградие"  на 16 и 23 февруари в Сити Марк Арт Център от 19:30 ч. Този проект е по желание на младите актьори от Театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък и с участието на Димитър Кабаков и Ованес Торосян.

продължава>

   
Антония Хърлева

Сребърен медал за пианистката Антония Хърлева от Национален конкурс "Път към славата" София 2019

Отличен старт  за 2019 г., за Антония Хърлева, възпитаничка на музикалния педагог Мариана Мъгева от Школа по пиано при НЧ "Възродена Искра – 2000" и  ученичка в музикалните паралелки на СУ"Екзарх Антим I".

продължава>

 
ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКИТЕ ОБИЧАИ

ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКИТЕ ОБИЧАИ


По инициатива на клуба на жените туристки „Орлица“ към ТД „Орлово гнездо“ – Казанлък и Общинска библиотека „Искра“- Казанлък се проведе среща с ученици от ОУ „Мати Болгария“ с класен ръководител Венцислава Чеперкова под надслов „ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКИТЕ ОБИЧАИ “.

продължава>