Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

177 читатели са се записали в библиотека „Искра” в Казанлък по време на „Четяща България”

Казанлък. В рамките на националната кампания „Четяща България” в казанлъшката библиотека „Искра” са се записали 177 нови читатели, съобщи на пресконференция Анна Кожухарова от библиотеката, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>

 

Награди на наши пианисти от Москва


Възпитаниците на Елена Юлиянова спечелиха една първа и три втори места на V фестивал на славянската музика в Москва, посветен на годината на България.

продължава>

 

Международна изложба беше открита в Казанлък

Казанлък . Международна изложба на детски рисунки, сътворени под звуците на класическа музика, беше открита в 11.00 часа в изложбената зала на Националната гимназия по приложни изкуства и дизайн (НГПИД) „Акад. Дечко Узунов” в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>

   

Краеведските четения в Казанлък

Казанлък. Краеведските четения в Казанлък преминаха с участието на представители на БАН и казанлъшки общественици. Бяха представени доклади за: животът на партизанина -горянин Димитър Несторов, дейността и същността на общинската структура на БЧК в града на розите, Енинската електроцентрала, жи...

продължава>

 

Представят филм за Севт III в „Нощ на музеите” в Казанлък

Казанлък. Исторически музей „Искра” в Казанлък ще се включи в инициативата „Нощ на музеите”, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново. На 18-ти май, когато е Международният ден на музеите, ще бъде излъчен за първи път филмът „Тайните на тракийския цар Севт III”. Продукцията е реал...

продължава>