Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Показват седналия Севт Трети

70 сантиметрова скулптора на седналия Севт Трети , изработена от метал и скулптора на пророка Свети Илия ще са сред акцентите на традиционния пленер по живопис и скулптора “ В Долината на розите”.

продължава>
 

29 годишен фотограф от Смолян спечели "Долината на розите"

29- годишният фотограф от Смолян Михаил Хубчев е тазгодишният носител на приза “ Роза” в приключилия 8-ми фотопленер “ В долината на розите”

продължава>
 

Съдът реши: кметът на Енина остава. Засега

Административният съд в Стара Загора отхвърли оспорването на решение № 5990 на Общинската избирателна комисия в Казанлък, с което се регистрира за кандидат –кмет на село Енина и впоследствие обявява за избран независимият кандидат за кмет Боньо Ми...

продължава>
 

Споразумение за побратимяване подписаха кметовете на Сент – Ерблен и Казанлък

Казанлък. Споразумение за побратимяване подписаха кметът на френския град Сент – Ерблен и кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>
 

Откриване на обекти:

Първа копка за изграждането на хипермаркет бе направена в града на розите, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Магазинът е част от австрийска търговска верига и е 33-ят търговски обект в страната.

продължава>
 

Макар и в края на розовата кампания, проблемът с работната ръка остава, твърди розопроизводител

„Макар и да сме към края на розовата кампания, имаме голям проблем с намирането на работна ръка”, каза за радио „Фокус”- Велико Търново Иван Кючуков – розопроизводител от село Розово, община Казанлък.
продължава>
 

„Експерти за Казанлък” се срещнаха със служителите на местната фабрика за производство на струнни музикални инструменти

Предизборна коалиция „Експерти за Казанлък” посетиха казанлъшкото предприятие за производство на струнни музикални инструменти, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Предизборна коалиция „Единство и надежда за просперитет” за Казанлък подкрепи проекта за реставриран

Кандидатите за общински съветници от предизборната коалиция „Единство и надежда за просперитет” на Казанлък (ЕНП за Казанлък) се присъедини към Националната подписка в подкрепа на проекта за реставрирането на древния тракийски град Севтополис, ини...

продължава>
 

Възпитаник на Художествената гимназия с първо място от конкурс на МК

Зам. министърът на културата Надежда Захариева връчи грамотите на наградените ученици от Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства. Министерство на културата  присъди 41 награди на даровити деца от гимназиите по изкутвата.
продължава>
 

Сформират комитет във връзка с проекта „Севтополис” при община Казанлък

След Празника на розата община Казанлък предвижда изграждането на комитет във връзка с реализирането на мащабния проект „Севтополис”, съобщи за радио „Фокус” - Велико Търново кметът Стефан Дамянов.
продължава>
 

Кой от кого открадна откритието на храм на Дионис в Голямата Косматка?


Сканирайки за първи път в България с георадар, какъвто се използва в НАСА, отвътре навън стените на гробницата на Севт Трети в Голямата Косматка, през декември 2007 г. екип начело с д-р Явор Шопов, Васил Мутафов и Атанас Койчев установява, че сам...
продължава>
 

Недко Недков: Свръхпроизводство на розово масло няма

Свръхпроизводство на розово масло няма и не можем да говорим за липса на пазар, категоричен бе пред кореспондента на радио „Фокус”-Велико Търново инженер Недко Недков, директор на Института по розата в Казанлък.
продължава>
 

Асамблея „Знаме на мира” събира отново деца на площад “Севтополис”

На 7 юни деца от цялата страна за втори път ще се съберат на един от най-интересните форуми в България – Асамблеята “Знаме на мира”.
продължава>
 

Увеличиха цената на билетите за рейс в Казанлъшко

С 10 стотинки повече плащат вече казанлъчани за градски билет. Новата му цена е 70 стотинки.
продължава>
 

Търсят удавеното момче в дълбоката част на язовир Копринка

Издирвателните мероприятия за намиране тялото на 18-годишния Калоян Атанасов от Габрово във водите на казанлъшкия язовир Копринка продължават, съобщи за радио „Фокус”- Велико Търново Евгени Пейчев - главен експерт „Отбранителна и мобилизационна по...
продължава>
 

Министерството на културата подкрепи проекта на Казанлък "Севтополис"

Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов получи официално становище от министър Стефан Данаилов относно внесената от община Казанлък в Министерството на културата докладна записка за проекта “Севтополис”, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Ве...

продължава>
 

Разпоредиха да продължи търсенето в язовир Копринка на момчето от Габрово

В община Казанлък пристигна разпореждане от Министерството на извънредните ситуации да продължи търсенето на 18-годишния Калоян Атанасов от Габрово, който на 27-ми миналия месец потъна във водите на язовир Копринка, съобщи за радио „Фокус”-Велико Тър...
продължава>
 

Асфалтират 28 улици в Казанлък след Празника на розата

След Празника на розата, който се провежда в Казанлък, общината започва асфалтиране на 28 улици, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

продължава>
 

12 деца от Казанлък с призови места от международното математическо състезание "Европейско кенгуро"

12 ученици от Казанлък, са класирани на призови места в крайното класиране на международното математическо състезание "Европейско кенгуро"
продължава>
 

Нови началници в община Казанлък

Трима нови началник-отдели има общинската администрация от началото на този месец, съобщи секретарят на община Казанлък Галина Стоянова. И тримата са назначени след процедури на проведени конкурси.
продължава>
 

Стрелба с лък на яз. "Копринка"

През почивните дни на яз. "Копринка" се проведе първото национално състезание по стрелба с лък на Клуба на ловците с лък в България. Двама състезатели на клуб "Херос" Казанлък Йордан Георгиев и Иван Йотов участваха в проявата.
продължава>
 

Завърши Четвъртия Празник на розата и минералната вода Павел баня 2008

Завърши Четвъртия Празник на розата и минералната вода Павел баня 2008, който се проведе в дните от 29 май до 1 юни. В международния фолклорен фестивал взеха участие танцови ансамбли от Русия, Гърция и България, като тяхното...
продължава>
 

Василена Найденова: Най-важният принцип в живота ми е да бъда добър човек

Василена Найденова е на 18 години и завършва Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий” в Казанлък. Тя бе избрана за Царица Роза 2008 г. от 7-членно жури с председател президентът на известна модна агенция Ирина Папазова. Първа подгласни...
 

НДСВ–Казанлък отпразнува с децата на село Овощник първи юни

По повод 1 юни – Деня на детето представители на НДСВ поздравиха малчуганите от детска градина „Слънчо” и учениците от ОУ „Свети Кирил и Методий” в град Шипка, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Приключи проектът „Да усвоим жестомимичния език”, разработван в Казанлък

Приключи разработвания в Казанлък проект „Да усвоим жестомимичния език”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново. 12 са курсистите, които се явиха на изпита, след успешно положения курс на обучение за усвояване на жестомимичния език. В и...
продължава>
 

Страница 535 от 571

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 13.12.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: