Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Отрязаха Шипка за община

С 20 гласа „за" Общинският съвет не удовлетвори молбата на кмета на град Шипка Стоян Иванов и подписката на още 779 граждани на града с искане за референдум.

продължава>
 

Авторът на химна „Велик е нашият войник" с паметна плоча в Казанлък

Паметната плоча на автора на  химна „Велик е нашият войник" Константин Георгиев и композитора на музиката Михаил Шекерджиев ще бъде поставена в Казанлък.

продължава>
 

Хижите в централна Стара планина са пълни с туристи

Казанлък. Хижите в централна Стара планина са пълни с български туристи, съобщиха за радио „Фокус”-Велико Търново от туристическо дружество (ТД) ”Орлово гнездо”.

продължава>
 

Няма наплив на пътници на казанлъшката автогара

Казанлък. Няма наплив на пътници на казанлъшката автогара, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Най-голям е бил броят на пътниците на 30-ти април и 01-ви май.

продължава>
 

До 10-ти май ще е ясен броят на кандидатките за Царица Роза в Казанлък

Казанлък. До 10-ти май ще стане ясен точният брой на претендентките за тазгодишната корона на Царица Роза в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Полицейска хроника / 04.05.2009


Грабеж :
На 02.05.т.г. около 18.50 ч. в Районно управление на МВР – Казанлък е получено съобщение, че в района на с. Ръжена, общ. Казанлък е извършен грабеж на едно агне. Установено е, че около 18.00 ч. в местността «Суширните» до с. Ръжена двама ...
продължава>
 

Казанлъшка чистота: 500 000 лева за гориво, "потънали" 150 000 лева от лихви и 6 000 лева за метли

Близо половин милион лева само за гориво  са похарчени през миналата година от общинското звено по сметопочистване , сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци" в община Казанлък.

продължава>
 

Какво се случи на редовната сесия на Общински съвет

Нередности в бюджета за 2008г.
Общинският съвет на Казанлък не прие отчета за бюджета за 2008 г., заради констатациите на двете временни комисии за проверка на звеното по сметопочистване и сметоизвозване на твърди и битови отпадъци в Община Казанл...

продължава>
 

Катекс АД - Казанлък започна производство на енергия от слънце

Катекс АД - Казанлък, една от най големите фирми в света, специализирана в производство на вълнени платове, прилага нов подход за развитие на дружеството и осигуряването на финансовата му стабилност в условията на глобална криза. Предприятието пр...

 

50 платна на Дечко Узунов ще видят жителите на Стара Загора

На църковния празник на Светите братя Кирил и Методий – 11 май – в Стара Загора ще съпреживеем културно събитие от висока класа. В 18,00 ч.
продължава>
 

Бюджет 2009 за Казанлък: застой

Бюджет 2009 за община Казанлък= на застой и опасност от  дефицит от близо 40%. Така общински съветници от партия ГЕРБ в Казанлък определиха в политическа позиция приетия 75 дни след крайния законов срок бюджет на Община Казанлък.

продължава>
 

Полицейска хроника / 30.04.2009

Разкрито престъпление
На 24.04.2009 г. около 0.30 ч. в РУ МВР – Казанлък е получено съобщение от 29-годишен мъж, че е чул викове в съседна къща в местността Казмера. При излизане навън, намерил 15-годишната си съседка в безпомощно състояние. Момич...

продължава>
 

175 са свободните работни места в дирекция „Бюро по труда” в Казанлък

Казанлък. 175 свободни работни места са обявени тази седмица в дирекция „Бюро по труда” в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Чаша вода стана причина за смъртта на 15-годишна бременна казанлъчанка

Казанлък. Скандал за чаша вода стана причина за смъртта на 15-годишното бременно в седмия месец момиче Кукук от ромски произход в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

522 опълченци, участвали в боевете на Шипка, са обявени за почетни габровци

Габрово. Снимките на около 300 опълченци, участници в боевете на Шипка, обявени за почетни граждани на Габрово, са издирени и публикувани в книгата на Община Габрово за почетните граждани на града, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико ...

продължава>
 

Взеха предпазни мерки в Казанлък във връзка със свинския грипен вирус

Казанлък. По повод епидемичния взрив в някои региони на Северна Америка със симптоми на свински грип, в Казанлък вече се взимат предпазни мерки, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Наблюдателна комисия ще помага за интегрирането на затворници

Наблюдателна комисия, която да работи към Общинския съвет бе създадена на последното заседание на местния парламент, по предложение на неговия председател Васил Самарски.

продължава>
 

Облагородиха ОДЗ "Слънчо" в Шипка

В навечерието на международния ден на труда 1 май,  ОДЗ „Слънчо” гр. Шипка представи резултатите от проекта, финансиран от фондация „Сийдър” „И ние децата, можем да променим света около нас”. 

продължава>
 

До месец решение по делото срещу Сербезов

До месец Окръжен съд Стара Загора трябва да се произнесе по делото срещу председателят на политическа партия ФАГО в Казанлък Денислав Сербезов.

продължава>
 

Пламена с първо място в "Бог е любов"

Деветокласничката от специалност „живопис" на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "акад. Дечко Узунов" в Казанлък Пламена Георгиева, спечели първото място в раздела за приложни изкуства в 8-мия национален конкурс „Бог е любов".

продължава>
 

Казанлък – академичен град

На редовно заседание на 29 април 2009 г. Академичния съвет на Тракийския университет- Стара Загора бе представен проектът на Община Казанлък за разкриване на филиал на Висшето учебно заведение в Казанлък.

продължава>
 

Да направим нещо добро за нашия град”

На 30.04.09г. от 15.00 часа в парк „Розариум”по инициатива на ученици от 12 А клас на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” ще се извърши освежаване и боядисване на пейките в централната част на парка.
продължава>
 

Европейският ден на солидарността и сътрудничеството между поколенията


На 29 април 2009 г. за първи път ще бъде отбелязан Европейският ден на солидарността и сътрудничеството между поколенията, приет от Европейски Съвет по предложение на Словенското председателство през 2008 г. Създаването на Европейски ден на солид...
продължава>
 

С Интегрирания воден проект жителите на община Казанлък получават нова придобивка

На 28 април 2009 г. министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров подписа договора  за безвъзмездна финансова помощ по проект „Интегриран воден проект.

продължава>
 

Активно участие на гражданите в създаването на обществени съвети в районите „Изток” и "Запад"

При изключителен интерес от страна на живеещите в четирите квартала „Тракия”, „Петко войвода”, „Павльов мост” и „Зорница”, обединени в район „Изток”,  премина учредяването на Районния обществен съвет по местно самоуправление. Отговорник на район...
продължава>
 

Страница 545 от 637

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж