Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Общинският съвет се отчете

 

137 решения е взел до момента Общинският съвет на Казанлък в проведените 9 заседания за 7-те месеца от неговото коституиране.  613 различни предложения и въпроси са разгледани от съветниците в Постоянните комисии при проведените 83 заседания.

продължава>
 

8 неизпълнени решения на Общинския съвет от страна на казанлъшкия кмет

8 са неизпълнените от кмета на общината Стефан Дамянов решения на Общинския съвет за 7-те месеца работа на местния парламент.

продължава>
 

НАОП „Юрий Гагарин”-Стара Загора на 48 години

На 26 февруари /четвъртък/ отбелязваме 48 години от създаването на Народна астрономическа обсерватория «Юрий Гагарин» в Стара Загора.
В 18,00 ч. ще бъде открита  Пътуваща изложба от старинни астрономически уреди, предвидени са и още много прояви в с...

продължава>
 

Конкурси от НАРОДНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ И ПЛАНЕТАРИУМ „Юрий Гагарин”

Можете да вземете участие в двата конкура обявени от НАРОДНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ И ПЛАНЕТАРИУМ „Юрий Гагарин”, Стара Загора и Община Стараа Загора:

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
ЗА ФАНТАСТИЧНА  ПРИКАЗКА
(посветен на Международн...

продължава>
 

Полицейска хроника / 24.02.2009

Разкрито престъпление
На 23.02.2009 г. в 05.50 ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение от 24-годишният  Г.Ц. от с.Бузовград, общ.Казанлък, че пет минути по-рано, докато управлявал микробус "Форд Транзит" по ул. “Петко Стайнов", пред него изс...

продължава>
 

Предложение три комисии в казанлъшкият Общински съвет да имат нови членове

Предложение за това три от комисиите в Общински съвет – Казанлък да имат нови членове предстои да обсъдят местните старейшини на предстоящата си сесия утре, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

12 ученика от 4 казанлъшки училища ще изработват мартеници за пенсионери

По повод 1-ви март – Баба Марта 12 ученика от 4 казанлъшки училища са се отзовали на инициативата на общински детски комплекс „Свети Иван Рилски” и Общински младежки център за изработване на мартеници за пенсионерите от пенсионерския клуб в Казан...

продължава>
 

Отчетът за изпълнение на Програмата за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества в Казанлък

Отчетът за изпълнение на Програмата за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества и наркотрафика бе приета от комисията по сигурност, обществен и екологичен ред, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Община Казанлък се подготвя за тържествата на Шипка на 3 март

Община Казанлък започна подготовка за тържествата на връх Шипка на 3-ти март, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Петър Димитров ще проведе среща с представители на топлофикациите от страната

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще проведе утре работна среща с представителите на топлофикационните дружества от страната, съобщиха от министерството.

продължава>
 

В Казанлък ще дискутират закрилата на географските означения като обект на индустриална собственост

Еднодневна кръгла маса на тема „Закрила на географските означения като обект на индустриална собственост на предприятията” ще се проведе на 5 март в Казанлък.

продължава>
 

Предложени промени в Правилника на общинския съвет ще гласуват общинските съветници в Казанлък

Предложение с промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Казанлък ще разглеждат съветниците на втората си за тази година сесия, която ще се проведе от 9:00 часа в зала „Инфра”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Вел...

продължава>
 

Община Казанлък: Защо бе освободен Николай Чалъков!?

 

Инж. Николай Чалъков е освободен по чл. 190 ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда – за системни нарушения на трудовата дисциплина. Заповедта за освобождаването му от работа е връчена на 20 февруари, петък, в 9.30 часа. Инж. Чалъков е бил със Заповед с ...

продължава>
 

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов подписа Меморандум за проект за Дом „Димитър Папазов”

На 24 февруари 2009 г., кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов подписа в София Меморандум за сътрудничество между Социално-инвестиционен фонд и Община Казанлък за микропроект N 1580 „Дом за възрастни  с деменция „Димитър Папазов - Казанлък”.

продължава>
 

Няма места в старческите домове

Няма свободни места за настаняване в старческите домове на Казанлък.  В същото време 102 са подадените до момента и чакащи ред за настаняване молби на възрастни и нуждаещи се хора.

продължава>
 

Зимен празник за децата от Казанлък

 

На 27 февруари на ски пистите на връх Бузлуджа ще се проведе отложеният зимен спортно-туристически празник „Казанлъшка зима-2009” и за Купа „Трети март” - ски алпийски дисциплини.

продължава>
 

Полицейска хроника / 23.02.2009

Разкрити престъпления
На  22.02.2009 г.  около  20.00 ч.  в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП е постъпило лице с травми от нанесен побой. При извършената проверка на място, пострадалият 56-годишен мъж от с. Крън е заявил, че н...

продължава>
 

Изложба за 110-годишнината от рождението на Дечко Узунов

Изложба "Посланието" по случай 110 години от рождението на Дечко Узунов се открива на 23 февруари в галерия "Шипка" 6. Ще бъдат изложени платна от фонда на галерията-музей на художника, в който са запазени общо 13 хил. творби.

продължава>
 

Ползотворна работна среща проведоха кметове на населени места и общинска администрация

 

На 19 и 20 февруари 2009 г. в Хисаря се проведе работна среща на кметовете на населените места в община Казанлък с общинска администрация по инициатива на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>
 

НГПИД "акад. Дечко Узунов" с нов сайт

Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов” в Казанлък вече има нов сайт www.art-school.eu . Той е специален дар за патронния празник на училището от бившите му възпитаници- 30 годишните дизайнери Асен Буров и Стелиян...

продължава>
 

Полицейска хроника / 22.02.2009

Разкрито престъпление
На  21.02.2009 г.  около  07.30 ч.  в РУ на МВР – Казанлък е  получено съобщение, че в с. Юлиево, общ. Мъглиж , че  неизвестно лице, чрез взломяване на два прозореца, проникнало в магазин за хранителни стоки и извършило кражба...

продължава>
 

Казанлък: уволниха началникът на "Озеленяване"-то

Уволнен е началникът на звено „Озеленяване ” в община Казанлък Николай Чалъков. Това научи „Дарик”, а по-късно новината бе потвърдена и от самия Чалъков. По думите му,  уволнението е направено от прекия  му началник- о.р Захари Захариев, ръководит...

продължава>
 

Пътищата на територията на Габровска област са проходими

Пътищата на територията на Габровска област са проходими.

продължава>
 

Замръзнали снежни преспи блокират движението през прохода Шипка

Пътищата в Габровска област тази сутрин са заледени и заснежени, съобщиха за радио „Фокус” – Велико Търново от областното „Пътно управление” в Габрово. Затворени пътни участъци няма, но движението е изключително затруднено.

продължава>
 

НАПИ: Продължават снеговалежите на много места в страната

Продължават снеговалежите на много места в страната. Общо над 2000 машини се включиха в почистването на пътната мрежа, Сочи справка на Националната агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) към 17.00 часа.

продължава>
 

Страница 549 от 624

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: