Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Без пластови аномалии на могилата Косматка. Засега

Никаква пластова аномалия, свидетелстваща за строителни работи не е засечена от екипа на експедиция ТЕМП, с ръководител археологът Георги Китов.

продължава>
 

Да живее рекламата.... безплатната

Водосточни тръби, електрически табла, стълбове, дувари, огради, контейнери за смет , пътни знаци и дървета са най- често предпочитаните места от казанлъчани за безплатно разлепване на рекламни съобщения и всякакви други информационни и агитацио...

продължава>
 

Спасина 13-та в шампионата на планетата в Австралия

Самолетна авария стана причина за закъснялото с близо седмица завръщане в родината на републиканската ни шампионка по състезателно катерене Спасина Недялкова и треньорът й Никола Недялков от Австралия.

продължава>
 

Награждават казанлъшки фотографи

Във Френския институт в София ще се състои награждаването на победителите във фотоконкурса „България – европейска страна". 

продължава>
 

Проектът "Севтополис" на изслушване

4.09.2008 г., в Министерството на културата ще се проведе второто заседание на работната група по проекта “Севтополис”.
продължава>
 

Учениците от Казанлък без закуска и мляко в новата учебна година


Вероятно през тази учебна година училищата в Казанлъшка община ще се разминат с Програмата „Училищно мляко".

продължава>
 

ТЕЦ АД Казанлък намали цените за електроенергия

"Търговската политика на ТЕЦ Казанлък е не само да свалим цената на предлаганите топлофикационни услуги под тази в София, но и да постигнем най-ниската цена за страната", това заяви на пресконференция изпълнителният директор Михайл Ковачев.

продължава>
 

Древният град Севтополис заслужава да бъде изваден на суша, заяви ст.н.с. Мария Чичикова

Kaзанлък. “Севтополис е включен във всички големи европейски публикации по история на архитектура и антично изкуство, така че той е известен много отдавна в научната колегия в различни краища на света.

продължава>
 

При археологическите проучвания през 1948 година никой не знаеше за Севтополис

„Когато през 1948 година дойдохме в казанлъшко да правим проучвания на две могили в района на днешния язовир Копринка, никой не знаеше за съществуването на Севтополис”, разказа в интервю за радио „Фокус”-Велико Търново ст.н.. Мария Чичикова и допъ...
продължава>
 

Започнаха разкопките при могилата Голяма Косматка край Казанлък

Казанлък. Започнаха археологическите разкопки при могилата Голяма Косматка в близост до град Шипка, община Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново.

продължава>
 

Уволниха зам. кмета на Казанлък

Заместник- кметът на община Казанлък Иван Кирев бе освободен изненадващо от поста си. Това стана в понеделникследобед със заповед на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>
 

Все повече деца употребяват алкохол, цигари или се пристрастяват към наркотик

По последни данни все повече деца под 13 години приемат редовно алкохол, посягат към цигарите или се пристрастяват към наркотик, посочи педагогическият съветник от математическата гимназия в Казанлък Татяна Цоневска
продължава>
 

Надяваме се да няма стачка на учителите тази година, заяви родител от Казанлък

Казанлък. „Голяма част от родителите се надяваме през новата учебна година учителите на нашите деца да не стачкуват”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново Надежда Тотева – майка на първокласник от Казанлък.

продължава>
 

Денят 1 септември: Софроний Врачански; Германия напада Полша и започва Втората световна война

На този ден през 1762 г. Стойко Владиславов (Софроний Врачански) е ръкоположен за свещеник в Котел. До официалното му ръкополагане се стига след продължителни преговори с гръцкия владика, който иска да му се платят 100 гроша.

продължава>
 

Четири години 13 ученици са презаписвани в един и същи клас в училището в казанлъшкото село Ръжена

Казанлък. Четири години поред 13 деца са презаписвани в един и същи клас в основното училище в казанлъшкото село Ръжена „Св. св. Кирил и Методий”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . По данни на Регионалния инспекторат по образ...

продължава>
 

Роми посягат към търговия с орехи в Казанлъшко

Казанлък. Четирима мъже и едно дете от ромски произход бяха заловени от служители на реда от казанлъшкото Районно полицейско управление неправомерно да берат орехи, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Татяна Цоневска: При тръгване на училище у детето трябва да е оформено силното “Аз”

“При тръгване на училище у детето трябва да е оформено силното “Аз”.То трябва да разбира какво точно означава “аз мога”, “аз искам” и “аз умея”, заяви за радио “Фокус” –Велико Търново Татяна Цоневска – психолог.
продължава>
 

Златен пръстен-печат отличава сред находките от Сливенско археологът Георги Китов

Сливен. За най-ефектна от тазгодишните находки на експедиция ТЕМП в Сливенско смятам пръстена-печат, каза за радио "Фокус"- Сливен ръководителят на експедицията д-р Георги Китов от Археологическия институт с музей при БАН.

продължава>
 

В Казанлък започна международната научна конференция „Проблеми и развитие на тракийската култура”

Казанлък. Международната научна конференция „Проблеми и развитие на тракийската култура” в Казанлък започна, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Казанлъшкият исторически музей да стане ядро за развитие на тракийската култура

Ст. н. с. Мария Чичикова предложи на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов и на директора на историческия музей „Искра” в града на розите д-р Косьо Зарев музеят да не е само пазител и хранител на историческите паметници, някои от които имат и св...

продължава>
 

Заместник-кметът по финанси е представителят на община Казанлък на обучението на РАО „Тракия”-Ст.З.

Казанлък. Емил Караниколов – заместник-кметът по „Бюджет и финанси” в община Казанлък бе избран да представя общината по време на обучението, организирано от РАО „Тракия”-Стара Загора в Слънчев бряг, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Т...

продължава>
 

Празниците, посветени на Тракийските дни на културата в Казанлък, завършършиха

Казанлък. Четвъртите поред празници в Долината на тракийските царе в Казанлък завършвършиха на 30 август 2008  с балетен спектакъл на студио „Арабеск”. Той ще събра казанлъчани на площад „Севтополис” в 20.00 часа.

продължава>
 

Професор Людмил Гетов стана носител на наградата „Професор Александър Фол”, връчена му в Казанлък

Казанлък. Професор Людмил Гетов стана носител на голямата награда на „Професор Александър Фол”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

131 години от Шипченската епопея

Тържествата по повод 131-годишнина от Шипченската епопея започнаха в 11 часа. Те се провеждат на легендарния връх Шипка . Старозагорският Митрополит Галактион в съслужие с казанлъшки свещеници отслужи панихида в памет на загиналите за Освобождени...

продължава>
 

Възстановиха идването на ген. Радецки на Шипка

Около сто души от страната изкачиха връх Шипка, за да се поклонят пред подвига на загиналите за свободата на България. На тържеството бяха заместник-председателят на Народното събрание Петър Берон, народни представители, областни Управители и кме...

продължава>
 

Страница 552 от 598

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: