Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Казанлъшки представители на ЛМА на НДСВ се включиха в семинар в Пловдив

Казанлъшките представители на ЛМА на НДСВ –Григор Кукалов-председател на ЛМА-Казанлък, Милен Анастасов-зам.председател,Петко Петков и Албена Бушнакова се включиха в семинара организиран на 28 и 29 март 2009г. в гр. Пловдив от „ Либерална младежк...

продължава>
 

ВЕСТНИК “ИСКРА” ВРЪЩА ЛЕНТАТА С УНИКАЛНО РЕТРО-ИЗДАНИЕ “ПО СТЪРГАЛОТО”

Вестник “Искра” е животът какъвто е хроника на събитията, стожер на духа и традицията, посланик на нови идеи, място за дебати. Възникнал като независимо издание, после - дейност към читалище “Искра”, сега общинско търговско дружество, Вестник “Иск...

 

Полицейска хроника / 30.03.2009


Разкрито  престъпление
На  29.03.2009 г. в 15.35 ч. в РУ на МВР–Казанлък е получено съобщение, че около 14.00 ч. в Казанлък  на ул.”Д-р Стамболски” неизвестно лице е спряло лек автомобил “Форд Ескорт”, в който пътували двама младежи от с.Скобелево...
продължава>
 

Горя автомобилът на казанлъшки охранител

Казанлък. Около 2:00 часа тази нощ в РПУ-Казанлък е получено съобщение за горящ автомобил, който е бил паркиран на улица „Цар Освободител”, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Започва залесяване на казанлъшкия парк „Тюлбето”

Казанлък. Над 100 дръвчета предстои да бъдат засадени днес в 12:00 часа в парк „Тюлбето” в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

156 са подали заявления за държавен изпит в ХГ”Св. св. Кирил и Методий”

Казанлък. 154 ученика от дванайсти клас и двама, завършили миналата година,от ХГ”Св. св. Кирил и Методий” в Казанлък са подали заявления за допускане до държавен изпит през май, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

40 % увеличение на заплатите заради кризата искат от комисията по култура в Казанлък

Казанлък. Размерът на заплатите на работещите в сферата на културата да бъде увеличен с 40 % настояват от комисията по култура към Общински съвет – Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Полицейска хроника / 29.03.2009


Разкрити престъпления
На 27.03.2009 г. около 15.30 ч. в Казанлък полицейски екип е извършил проверка на 22-годишната К.Г. от Казанлък, у която са намерени и иззети  две полиетиленови пликчета  с около 2 грама  суха растителна маса и пакетче бяло п...
продължава>
 

Жителите на Мъглиж настояват за “легнали полицаи”

На мирен граждански протест излязоха около 50 жители на Мъглиж. Причината е, че пред построена преди две години детска площадка, няма изградени изкуствени неравности на пътното платно.

продължава>
 

Традиция и модерност в картините на Дечко Узунов

  Художници, политици, общественици и журналисти присъстваха на откриването на изложбата в Художествената галерия в Казанлък по повод 110 години от рождението на академик Дечко Узунов.

продължава>
 

Над 600 творби се състезаваха в конкурса "Магията е любов"

В конкурса „Магията любов” не бе присъдена първа и втора награда тази година. 3-членното жури, с председател проф. Божидар Кунчев, определи трета награда любовна степен „Бакалавър” за Аксиния Михайлова от София.

продължава>
 

Състезание за Купа "Долината на розите" и Купа "Георги Коев" се проведе в Казанлък

На 28 за Купа "Долината на розите" и на  29 март за Купа "Георги Коев" , Казанлък беше домакин на традиционното международно състезание по колоездене за момчета, юноши младша и старша възраст.

продължава>
 

Комисията по култура със седем предложения към съветниците и кмета

Съобразявяйки се с икономическото състояние на община Казанлък, след обстоен анализ на проблемите, направен на обща среща между членовете на Постоянната комисия по култура и директорите на общинските културни институти, състояла се на 18 март, Ко...

продължава>
 

Комисията „Каличков”: Безсмислена е канализацията в Ръжена

Комисията „Каличков” инспектира изградената канализация на една от улиците в Ръжена. Съветниците констатираха, че канализацията е направена без проект и некачествено, заустяването е извършено в селско дере. Дъждовните води влизат в канализацията,...

продължава>
 

Казанлъчанин от Хасково спечели "Човекът до мен"

Казанлъчанинът Славян Костов спечели първата награда във второто издание на фотографския конкурс „Човекът до мен”, провеждан в рамките на Чудомировите празници.

продължава>
 

В Казанлък искат 40% увеличение на заплатите в културата

С 40% по –високи заплати да получават през тази година работещите в културните институти на община Казанлък. Това предложение е отправено до общинската администрация в Казанлък от членовете на Постоянната комисия по култура в местния парламент. 

продължава>
 

„Днешните бардове” гостуват в Казанлък

Казанлък. Националният фестивал „Днешните бардове” ще се проведе за пети пореден път в Казанлък в рамките на 16-тите Чудомирови празници, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Полицейска хроника / 27.03.2009


На 27.03.2009г. около 0.15ч. в Казанлък по ул. “Тонзос” в посока север се е движел лек автомобил “Хонда”,  управляван от М.Г. (26) от Казанлък.
продължава>
 

Поетеса-адвокат с първа самостоятелна книга

От 17:00 часа  в залата на ЛХМ "Чудомир" младата казанлъшка поетеса адвокатката Гергана Атанасова ще представи своята стихосбирка „Ковачът на слънцето”.

продължава>
 

Състезание за Купа "Долината на розите" в Казанлък

 На 28 и 29 март Казанлък ще бъде домакин на традиционното международно състезание За Купа "Долината на розите" за момчета, юноши младша и старша възраст.

продължава>
 

Нов за България метод приложиха при археологически проучвания в Казанлък

Казанлък. Нов за България метод бе приложен при археологически проучвания в казанлъшко, съобщи на пресконференция д-р Георги Нихризов от НАИМ – БАН, който е научен ръководител на екипа археолози, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Тър...

продължава>
 

Селските кметове в казанлъшко обсъждаха бюджетите си с общински съветници

Казанлък. Кметовете на 19-те населени места в община Казанлък се срещнаха с общински съветници – членове на Председателския съвет към местния парламент, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Стара Загора: Очакват се затруднения в движението заради колоездачно състезание “Долината на розите”

Стара Загора. Във връзка с провеждането на колоездачно състезание “Долината на розите” утре за времето от 15.00 до 18.00 часа ще има временни затруднения в движението на моторни превозни средства по път І-5 в участъка град Стара Загора – село Яго...

продължава>
 

Откраднаха творба на казанлъшки автор

Пластика на казанлъшкия скулптор Димитър Койчев е открадната  от галерия в немския град Вупертал. Пластиката изчезнала на 17-ти март от експозиционната зала. Предполага се, че е задигната от  млад мъж, който малко преди изчезването  й е бил в га...

продължава>
 

Сдружение „Самаряни” организира екскурзии за децата лишени от родителска грижа


Център за социално-здравна и образователна подкрепа към Сдружение „Самаряни” организира екскурзии за децата от трита Дома за деца и младежи, лишени от родителска грижа /ДДЛРГ/ – „Мария Терезия”, „Теофано Попова” и „Българка”.
продължава>
 

Страница 553 от 637

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...