Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Навършват се 119 години от рождението на Чудомир

На 20 март 1890 г. е роден Чудомир (псевдоним на Димитър Христов Чорбаджийски) - български писател и художник. Учи в Старозагорската гимназия. През есента на 1906 г. се записва в Държавното рисувално училище, което завършва през 1913 г.

продължава>
 

ДА ПОДКРЕПИМ АНСАМБЪЛ "ГРАЦИЯ"

На 20 март / петък/ от 18.30ч. на сцената на НЧ „Искра” балетната школа, Ансамбъл „Грация” и солисти от ВГ „Искрица” ще изнесът концерт под надслов «Пролетно вдъхновение».

продължава>
 

„Пътува Одисей” на Теди Москов е с най-много продадени билети по Чудомировите празници

Казанлък. Спектакълът „Пътува Одисей” на Теди Москов в театър „Българска армия” – София е с най-голям брой продадени билети спрямо другите постановки, които ще се играят в Казанлък по време на предстоящите Чудомирови празници”, съобщиха за радио ...

продължава>
 

На 24 март ще се проведе извънредно заседание

Извънредно заседание на Общинския съвет ще се проведе на 24 март 2009 година /вторник/ от 17 часа в зала „Инфра”. Това реши Председателският съвет на заседанието си на  18 март т.г., в което участва и кмета на общината Стефан Дамянов.

продължава>
 

Средно по 25 човека се регистрират в Бюро по труда - Казанлък дневно

Средно по 25 човека дневно се регистрират като безработни в Бюро по труда в Казанлък. Повечето от тях рядко се задържат дълго като такива, а кризата принуждава голяма част от освободените от работа веднага да започнат нова, сочат анализите на екс...

продължава>
 

Полицейска хроника / 18.03.2009

Кражба  
На  17.03.2009г. около 05.20 ч. в РУ МВР - Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване стъклото на фасадна витрина, проникнало в мага...

продължава>
 

Старозагорски регион е предпочитан от чужденците за инвестиции, сочат данните на БТПП

15  фирми и предприятия от Казанлъшко фигурират в класацията за 2009-та година на Икономическия годишник за регион Стара Загора, издаван за 8-ма поредна година от Търговско-промишлената палата. 

продължава>
 

Комисията "Каличков" влиза в действие

До края на седмицата Временната комисия с председател Георги Каличков ще започне проверки по обекти, реализирани с общински средства през 2008г. 

продължава>
 

258 абитуриенти са подали заявления за допускане до предварителни кандидатстудентски изпити

Казанлък. 258 абитуриенти от Казанлък и региона са подали заявления за допускане до предварителни кандидатстудентски изпити, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново”.

продължава>
 

В края на месеца завършва изпълнението на проекта „Дневен център за деца с увреждания” в Казанлък

Казанлък. На 31-ви март завършва изпълнението на проекта „Дневен център за деца с увреждания, град Казанлък”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Формират Обществен съвет по местно самоуправление в Казанлък

Казанлък. Общественият съвет по местно самоуправление, който се създава в Казанлък, е само една от стъпките за прилагане принципите на пряката демокрация в управлението на общината, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Безплатни детски градини ще има за децата на военнослужещите

Сливен. Децата на военнослужещите ще бъдат настанявани в специални детски градини, изградени от Министерството на отбраната и безплатни за родителите, стана ясно при посещението в Сливен на изпълнителния директор на „Изпълнителна агенция социални...

продължава>
 

Чудомирови празници

Чудомировите празници и тази година ще превърнат Казанлък в културната столица на България.  На Благовещение – рождената дата на Чудомир, ще бъде представен сборник с негови разкази, преведен на 2 езика – гръцки и турски.

продължава>
 

Обмен

През 2009 г. СОУ „Екзарх Антим І” осъществява своя международен проект за обмен на ученици с други европейски държави. Една от тях е Холандия.

продължава>
 

Стартира екоакция в с. Крън

Мащабна акция за почистване на Крън, която ще протече в няколко етапа предприема кметството на селото.  В нея, по думите на кмета Теменужка Люцканова, ще бъдат ангажирани всички жители на населеното място.

продължава>
 

Проблем с автобусна спирка мъчи казанлъчани

Граждани алармираха  за проблеми с автобусна спирка на ул. "Кирил и Методий "в Казанлък. Спирката се ползва от автобусите с номера 5 и 6. Спирката функционира на това място от няколко месеца насам, но причината за проблемите при ползването й са о...

продължава>
 

АЛИАНС ФРАНСЕЗ – СТАРА ЗАГОРА и АЛИАНС ФРАНСЕЗ – КАЗАНЛЪК к а н я т на среща с ДЕЧКО НИКОЛОВ

19 март /четвъртък/
- 16,30 ч. в офиса на сдружение „Алтернатива 55”-Стара Загора /ул.”Руси Аргов”№2, до Медицински център „Надежда”/ ще се проведе надграждащо обучение на социалните асистенти , които работят по съвместен проект на Община Стара За...

продължава>
 

Председателският съвет изиска документи от кмета по интегрирания воден проект

Председателският съвет на местния парламент реши на заседанието си днес да изиска от кмета документи, които са част от приложенията към формуляра за кандидатстванет...

продължава>
 

Нередовните наематели- вън!

Всички нередовни наематели на общински жилища в Казанлък ще трябва да ги напуснат, ако своевременно не се издължат. Общината вече е предприела мерки срещу най- големите длъжници, в това число и тези на пазарен наем.

продължава>
 

Община Казанлък: писма, писма, писма...

Председателят на Общинския съвет на Казанлък Васил Самарски е поискал в официално писмо от кмета на Казанлък Стефан Дамянов писмени подробни справки за финансовите постъпления от спонсори, дарения, рекламодатели във фондация “Българска роза” за п...

продължава>
 

Безработицата в казанлъшко през февруари е нараснала на 5.14 %

Казанлък. През месец февруари безработицата в казанлъшко е нараснала на 5,14 % или това са 2 059 души, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Регионален офис на EUROPE DIRECT – Стара Загора откриват в Казанлък

Казанлък. Регионален офис на EUROPE DIRECT – Стара Загора ще бъде открит в Казанлък на 19-ти този месец от 11:00 часа, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Видимостта в Габрово е ограничена, по пътя за Узана е едва 20 метра

Габрово Времето в Габрово е облачно, преваляванията от дъжд и сняг намаляват и се усилват, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново. В града температурата в момента е около 2 градуса. На Шипка и в местността Узана около нулата, снеж...

продължава>
 

Кметът на общината да обърне специално внимание на...

   

Председателският съвет на ОбС – Казанлък разгледа становищата на Постоянните комисии по четирите докладни записки, внесени от кмета на общината. Това са проектите на  Стратегия за управление и разпореждане с общинска собственост, Програма за ...

продължава>
 

Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България

Казанлък. Кметът на Казанлък Стефан Дамянов и председателят на Общинския съвет ще вземат участие в общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), научи кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Страница 556 от 637

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...