Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Очакват се не по-малко туристи на тазгодишния Празник на розата в Казанлък спрямо 2008

И тази година очакваме не по-малко туристи спрямо миналата по време на традиционния за Казанлък Празник на розата”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново д-р Косьо Зарев – директор на исторически музей (ИМ) „Искра”.

продължава>
 

Чисто нов апарат за хемодиализа получи МБАЛ-Казанлък

Чисто нов апарат за хемодиализа получи Отделението за хемодиализа и нефрология в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Христо Стамболски” в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

Полицейска хроника / 12.03.2009

Кражба           
На 11.03.2009 г. в 15.50 ч. в РУ МВР – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в кв. “Васил Левски”. При извършения оглед е установено, че  за времето от 11.00 до 15.30 ч. на същата дата, неизвестно лице е ...

продължава>
 

Нови идеи и промени в Семейния кодекс представиха от НДСВ в Казанлък

Д-р Антония Първанова - член на ПС на НДСВ и зам.-председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание, проф. Огнян Герджиков - зам.-председател на ПП НДСВ и доц. Камелия Касабова - зам.-председател на Народното събрание представиха в ...

продължава>
 

Общините да осигурят средства за поддръжка на военните паметници

В община Стара Загора  има 31 построени  военни паметници, като седем  от тях се нуждаят от възстановяване, съобщи секретарят на Областната комисия „Военни паметници” Павлин Радев. По време на първото заседание на комисията той  представи  проект...

продължава>
 

Казанлъшките ученици ползват от библиотека „Искра” основно книги от задължителната литература

Казанлъшките ученици ползват от библиотека „Искра” основно книги от задължителната литература, заяви в интервю за радио “Фокус” –Велико Търново Елена Чернева - завеждащ отдел „Заемна за възрастни”в библиотека „Искра” в града на розите.

продължава>
 

Апарат за хемодиализа ще подари на МБАЛ-Казанлък министърът на здравеопазването

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще подари на казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Христо Стамболски” (МБАЛ) апарат за хемодиализа, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

5 лева е дневната такса за учениците на лагер в общинска база в Казанлък

В размер на 5 лева е таксата на ден за ученик, решил да прекара ваканцията си на лагер в общинска база, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново . Увеличението спрямо миналата година е с 3 лева.

продължава>
 

Хор "Петко Стайнов" с нов репертоар и консултант

 

Мащабна програма стартира през 2009-та година казанлъшкият смесен хор „Петко Стайнов”.

продължава>
 

Компенсации за засегнатите от кризата в индустрията и услугите

До 120 лева компенсации на работниците и служителите, чиито доходи намаляват от преминаване от пълно към непълно работно време предвижда една от антикризисните мерки на правителството, по която ще работят и в Дирекция Бюро по труда – Казанлък. 

продължава>
 

Силно начало на шампионата за казанлъшките "рози"

Рекордните 373 двойки от 42 клуба в страната взеха участие в държавното първенство по спортни танци, което завърши с излъчването на седем шампиона в неделя вечер в столичната зала "Христо Ботев". 

продължава>
 

Посрещаме 18 белоглави лешояда

18 птици от застрашеният вид белоглав лешояд (Gyps fulvus) ще пристигнат в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

продължава>
 

Празник на розата 2009: принц и асамблея под въпрос

Все още не е ясно дали гостуващият в  България от 13-ти до  17-ти май японски принц Нарухито и неговата съпруга ще посетят Казанлък, по време на дните от тазгодишния празник на розата.

продължава>
 

Омбудсман и кмет в задочен спор за журналисти

Журналисти да присъстват на  седмичните оперативки на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов. Това предлага в специално отворено писмо до кмета  на  града  общественият посредник на община Казанлък Катя Киликчиева.

продължава>
 

На 19-ти март изтича срокът за кандидатстване на студенти за стипендия „Чудомир”

На 19-ти този месец изтича срокът за кандидатстване на студенти за стипендия на фондация „Чудомир”, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>
 

35 лева e таксата за месечно посещение на детска градина в Казанлък

В размер на 35 лева е месечната такса за посещение на дете в детска градина в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Председателският съвет на Общинския съвет на свое заседание днес/от 11часа/, след като изслуша кмета на общината Стефан Дамянов, взе следното решение:

Обезпокоен от забавянето на подписването на Договора за безвъзмездна финансова помощ по одобрения проект ”Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. „Христо Ботев” и изграждане на канализационна помпен...

продължава>
 

Да подкрепим Деяна Назърова от Казанлък

Дияна Назърова е на 20 години, завършила в Националната гимназия по пластични изкуства „Академик Дечко Узунов” в Казанлък с профил дизайн.

продължава>
 

Полицейска хроника / 10.03.2009

Пътно транспортни произшествия
На  09.03.2009 г.  около  22.40 ч.  от Казанлък за Стара Загора се е движел лек автомобил “Форд Фиеста”,  управляван от 51-годишната М.Л. от Казанлък.  На пътен  възел  за с.Ягода, общ. Мъглиж, при движение с несъобр...

продължава>
 

Блондинки “нападат” Стара Загора

Розови пейки на любовта и розови кофи за боклук да бъдат поставени в Парк “Аязмото”. За това ще набират средства с благотворителна акция русите амбиции от Международната асоциация на блондинките. Те ще гостуват в Стара Загора от 18 до 22 Март.

продължава>
 

Фондация „Българска роза” в Казанлък се отчете

Фондация „Българска роза”, която традиционно организира Празника на розата, съвместно с община Казанлък, се отчете пред местните медии, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Общинска администрация-Казанлък и директори на детски градини обсъдиха варианти на делегирани бюджет

Работно заседание за обсъждане варианти за преминаване на делегирани бюджети на 9 детски градини в община Казанлък се проведе в града, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново”.

продължава>
 

Конкурсът Мис Долината на розите може да не се проведе в рамките на Празника на розата

Конкурсът Мис Долината на розите има вероятност да не се състои в рамките на Празника на розата в Казанлък тази година, информира на пресконференция главният секретар на фондация „Българка роза”, която е организатор на тържествата, Васил Белев, п...

продължава>
 

Агенцията по приватизация отложи за 24 март търга с явно наддаване за продажбата на “НИТИ” ЕАД

За 24 март 2009 г. е насрочена новата дата за провеждане на търга с явно наддаване за продажбата на 690 392 броя поименни акции, представляващи 100% от капитала на “НИТИ” ЕАД, Казанлък, съобщиха от Агенцията по приватизация. продължава>
 

Комисия за обществените поръчки искат в Казанлък

7 - членна комисия от общински съветници и представители на общинската администрация в Казанлък да участва при провеждането на обществените поръчки в общината, свързани с реконструкцията и ремонта на уличните платна в общината.

продължава>
 

Страница 557 от 636

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...