Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Преведоха роман на сръбски на казанлъшки писател

Казанлък. Първият роман на казанлъшкия писател и журналист Веселин Стоянов „Аутопсия на Тялото” излезе от печат в превод на сръбски, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Започна изпълнението на проект „Дневен център за деца с увреждания” в казанлъшкото село Бузовград

Казанлък. Започна изпълнението на проекта „Дневен център за деца с увреждания” в казанлъшкото село Бузовград, финансиран от Европейския съюз по линия на програма ФАР, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Карлово и Казанлък ще представят Долината на розите в Европейския парламент

Брюксел. В Брюксел приключи посрещането на делегациите от Карлово и Казанлък, които ще участват в представянето на Долината на розите в Европейския парламент. За Агенция “Фокус” Биляна Клисурова от карловската делегация съобщи, че са били посрещ...

продължава>
 

"Розите" вече тренират

„Розите „ започнаха зимната си подготовка с ново попълнение. Към момчетата на новия старши треньор Даниел Христов ще се присъедини и левият халф Ивайло Петков, бивш юноша на ФК „Розова долина”.

продължава>
 

2009-та - юбилейна за краеведския отдел на библиотека "Искра"

Юбилейна за краеведския отдел на библиотека „Искра” е 2009г. Отделът ще отбележи 85 години от своето създаване. Една част от предвидените в програмата за отбелязване на годишнината мероприятия са съвместни с вестник „Искра”.

продължава>
 

От казанлъшкия театър обявиха своите проекти и участия за новия творчески сезон

Казанлъшкият театър „Любомир Кабакчиев” е получил специална покана за участие в международния фестивал на античната драма в гр. Котор в Черна гора. 

продължава>
 

Без състезатели от Казанлък в първото ДИП за лекоатлети в зала

Без състезателите на казанлъшкия „Олимп” ще премине предстоящото държавно първенство по лека атлетика в зала на 31 януари – 1 февруари.

продължава>
 

Представиха Розовата долина в Брюксел

Брюксел. Дискусия "Розовата долина - един уникален регион в Европа" се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел, съобщи за Агенция “Фокус” Биляна Клисурова от карловската делегация в Брюксел. Дискусията продължи повече от предвидено...

продължава>
 

Казанлък се представя с изложба в Eвропарламента

На 27 януари делегация, водена от кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов, отпътува за Брюксел, където в Европейския парламент ще бъде представена изложба под мотото: „Българската роза – емблема на България, символ на красота и извор на вдъхновен...
продължава>
 

Обсъдиха промените в наредбата за обществения ред в Казанлък

Казанлък . Предложения за промени в Наредба № 1 за обществения ред бяха обсъждани в община Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

И старозагорци с участие в Международния фестивал на маскарадните игри

В ІІІ Национален фото-пленер “Сурва” бяха поканени да вземат участие двамата казанлъчани Желиян Николов и Бедрос Азинян тази година. Единствено Желиян Николов присъства в Перник.

продължава>
 

Благотворителният концерт за деца с увреждания в Казанлък се проведе в кино Искра

Казанлък. От 18:00 часа на 27 1нуари в залата на кино „Искра” в Казанлък се проведе благотворителният концерт на клуба по спортни танци „Роза”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Стабилизиране финансовото състояние на МБАЛ-Казанлък предлага кметът на общината

Велико Търново. На първата си сесия тази година, която ще се проведе на 30-ти този месец, Общинският съвет предстои да се произнесе по предложението на кмета на община Казанлък за стабилизиране финансовото състояние на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски...

продължава>
 

54 нерагламентирани сметища ликвидирани за 2008-ма

Пет общини на територията, контролираната от РИОСВ - Стара Загора  извършиха през 2008г. почистване на нерегламентирани сметища с обща площ 305 дка.

продължава>
 

Състезание по ендуро и АТВ в Казанлък

 За първи път Казанлък ще е домакин на кръг от републиканският шампионат по ендуро и АТВ за България.  Организатор на събитието е Комисия Ендуро към Българска федерация по мотоциклетизъм и наскоро създаденият в Казанлък - Офроуд Клуб „Севтополис”...

продължава>
 

Полицейска хроника / 26.01.2009

Разкрито  престъпление
На 23.01.2009 г. в 04.40 ч .в  РУ на МВР – Павел баня е получено съобщение за горяща стопанска постройка в с. Тъжа, общ. Павел баня. При извършения оглед е установено, че при пожара са унищожени 50 кв.м. покривна конструкци...

продължава>
 

Общински съветници посетиха Овощник и Черганово

При 100 % канализарано село, битовите води от 780 -те къщи се изливат на югоизток от Овощник, образува се блато и от там се носи твърде неприятна миризма.

продължава>
 

Полицейска хроника / 24.01.2009


Разкрити престъпления
На 22.01.2009 г. в с.Ягода, общ.Мъглиж при специализирана полицейска операция на криминалисти от РУ на МВР – Казанлък е извършено претърсване в къща на ул.”Паничеревска”. Обитаващият жилището М.И. (52) от Стара Загора е преда...
продължава>
 

Казанлък се представя с изложба в Брюксел

Казанлък. В понеделник за Брюксел заминава делегация от Казанлък, която ще вземе участие в представянето на града на специална изложба, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>
 

Все повече ученици проявяват интерес да работят извън учебните занятия,твърди педагогически съветник

Казанлък. Все повече ученици проявяват интерес да работят извън учебните занятия като се занимават с извънкласна дейност, заяви за радио "Фокус" –Велико Търново Татяна Цоневска – педагогически съветник в природо-математическата гимназия „Никола О...

продължава>
 

„Севт ІІІ Мото клуб" е новата рокерска група в Казанлък

Казанлък. „Севт ІІІ Мото клуб" се нарича новата рокерска група, която се появи в Казанлък, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>
 

Благотворителен концерт за деца с увреждания организират в Казанлък

Казанлък. Казанлъшкият клуб по спортни танци „Роза" организира благотворителен концерт, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>
 

Казанлък кандидатства за провеждане на състезания по мотокрос

Председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов ще посети Казанлък, за да огледа трасе за провеждане на състезания в шампионатите по мотокрос и супермотокрос, съобщи спортният мениджър на АСК „Ефко рейсинг" Стефан Драгано...

продължава>
 

Селските имоти в региона - най-търсени

От селските имоти в България, най-голям интерес се отчита при продажбата в регион Стара Загора и Казанлък,  гласи анализ на водеща брокерска компания.

продължава>
 

Най-младият съветник на Жозе Барозу гостува на казанлъшката телевизия "Пресс ТВ"

"От селото до Брюксел" е темата на поредното заседание на съвета към председателя на ЕК Жозе Барозу.  Това каза в Казанлък Росен Димов - най-младият съветник на председателя на ЕК в предаването "Парад" на казанлъшката телевизия "Пресс ТВ". 

продължава>
 

Страница 557 от 626

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: