Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

От конференция в столицата се върнаха казанлъшки общински съветници

От втора годишна конференция “Общините и бизнесът – партньори за икономическо развитие”, провела се в столицата, се върнаха двама общински съветници от Местния парламент
продължава>
 

Емислия Масларова: Силата на опозицията е, когато каже, че на определения въпрос има разрешение

“Всяка опозиция има правото да внася вотове и това е нейната работа. Там, където счита, че има мотиви, с които да застане и да поиска такъв вот, да го направи”

продължава>
 

В Казанлък почетоха паметта на Дякона

С поднасяне на венци и цветя в Казанлък бе отбелязана годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

продължава>
 

В Павел баня отбелязаха 135 години от смъртта на Левски

135 години от смъртта на Апостола на свободата отбелязаха и в община Павел баня. Честването се състоя в Джанановата къща в село Габарево
продължава>
 

Министър Масларова се срещна в Казанлък с розопроизводители

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова се срещна в Казанлък с розопроизводители от цялата страна.

продължава>
 

20 казанлъшки фирми в списъка на 100-те предприятия ,според печалби и продажби за 2005 г.

20 фирми, развиващи своята производствена дейност на територията на община Казанлък, попадат в списъка на 100-те предприятия, класирани по максимална величина на печалба и продажби за 2005 г. 
продължава>
 

Знамето на Берковска опълченска дружина е в казанлъшкия исторически музей

Знамето на 9-та Берковска опълченска дружина вече може да бъде видяно в исторически музей "Искра" в Казанлък. За целта е подготвена специална витрина в отдел 2, където бива показана историята на 23-ти Пехотен шипченски полк.
продължава>
 

Община Казанлък дава пари за изработване на паметник

Община Казанлък ще помогне на тракийското дружество в града за изработването на паметник. Той ще бъде в памет на загиналите за превземането на град Одрин в Турция. По информация на градоначалника средствата, които казанлъшката община отпуска, възлиза...

продължава>
 

Кукерските групи от селата от община Павел баня спечелиха награди

Кукерските групи на селата Габарево, Осетеново, Александрово и Манолово се завърнаха от "Кукерландия" - Ямбол с награди, съобщи за радио "Фокус" – Велико Търново Гергана Иванова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Павел баня.
продължава>
 

Президентът на ФК "Розова долина" Стоян Чипилски е силно засегнат от отправените обвинения и има намерение да подаде оставка

Президентът на ФК “Розова долина” Стоян Чипилски ще предложи оставката си на заседанието на УС в сряда. Това съобщи за новините на радио "Вис виталис" самият Чипилски.
продължава>
 

Казанлък със свой проект в инициативата "Тракийският дух - изключителна българска туристическа дестинация

ИМ "Искра" , Община Казанлък и Асоциацията за устойчив туризъм кандидатстваха с проект "Фестивал на тракийския дух в Долината на тракийските царе"  за участие в инициативата “Тракийският дух – изключителна българска туристическа дестинация” на Дър...
 

Полицейска хроника / 17.02.2008

Кражба на 700 лв от къщата в Мъглиж
На  16.02.2008 г.  в Полицейски участък - Мъглиж е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на ул. “6-ти септември” в Мъглиж. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, след като срязало мреж...
продължава>
 

Искат оставката на ДПС лидер в Казанлък

Подписка, в която се настоява за оставката на председателя на общинската организация на ДПС в Казанлък Хюсеин Кехайов започнаха активисти на Движението.

продължава>
 

Организират среща на клуб "Москвич" на връх Бузлуджа

Членовете на клуб "Москвич" организират първата за тази година среща на регионално ниво на връх Бузлуджа, каза Гергана Иванова, главен експерт "Връзки с обществеността" в град Павел баня, предаде кореспондентът на радио "Фокус" –Велико Търново.
продължава>
 

В казанлъшката структура на ДПС има съмнения за недоволни членове

Протестна декларация до кмета на община Казанлък Стефан Дамянов са подписали десет членове на местния общински съвет на ДПС в града, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново .
продължава>
 

Романът "Аутопсия на тялото" на казанлъшкия журналист Веселин Стоянов бе представен в София

Първият роман на казанлъшкия журналист и писател Веселин Стоянов "Аутопсия на тялото" бе представен в издателство "Захари Стоянов" в София от издателя Иван Гранитски и преподавателя в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" Владимир Янев, съобщи...
продължава>
 

Полицейска хроника / 15.02.2008

20 годишен е ударен от чичо си със сатър в областта на главата
На 14.02.2008 г. в 16.23 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за възникнало сбиване пред частен дом на ул. “Бор”.
продължава>
 

В Павел баня приеха Наредба за местните данъци и такси

Във връзка със Закона за местните данъци и такси Общинският съвет вПавел баня прие Наредба за местните данъци в общината, съобщи за радио "Фокус" –Велико Търново Гергана Иванова – главен експерт "Връзки с обществеността".
продължава>
 

Екипите на две казанлъшки детски градини се завърнаха от Финландия

Двата учителски колектива, които миналата седмица заминаха за Финландия, се върнаха в Казанлък.
продължава>
 

Полицейска хроника / 14.02.2008

55-годишен труп с обгаряния
На  12.02.2008 г. в 17.00 ч. в Полицейски участък-Гурково е получено съобщение от 58-годишна жена, че е открила 55-годишния си брат, починал в домът му в гр. Николаево.
продължава>
 

Комитет “Съзидание” бе учреден в Казанлък

Комитет “Съзидание” бе учреден в Казанлък от издателя Иван Гранитски, професор Овчаров и местните членове на комитета, между които са: кметът на Казанлък Стефан Дамянов, писатели, общественици, бизнесмени и журналисти.
продължава>
 

Поевтиня хлябът в Казанлък

С по 10 стотинки падна цената на  различните видове хляб, продаван в търговската мрежа на Казанлък. 

продължава>
 

През март издават Чудомир на гръцки език

Първият сборник с разкази на Чудомир на гръцки език, ще е един от акцентите на тазгодишните 15-ти Чудомирови празници в Казанлък. Това съобщи Пеньо Терзиев- изпълнителен директор на фондация “Чудомир”.

продължава>
 

Н. Овчаров: Проектът "Севтополис" е абсурден

Проектът „Севтополис”, чиято идея е превръщането в атракция на залятата от водите на язовир Копринка древна тракийска столица Севтополис, е абсурден проект.

продължава>
 

Полицейска хроника / 11.02.2008

11 хартиени пакетчета с дози хероин
На 07.02.2008 г. около 16.15 ч. на западния вход на Казанлък екипи на РПУ са извършили проверка на таксиметров автомобил “БМВ”, с водач Б.В. (24) от Казанлък и пътници Л.Е. (27) и С.Р. (23) от същия град.
продължава>
 

Страница 632 от 655

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: