Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Полицейска хроника / 28.12.2007

Заловиха за четвърти път свиленградчанин с цигари без бандерол
Свиленград. 567 кутии цигари без бандерол бяха иззети снощи при операция на служителите на Икономическа полиция при ОДП - Хасково. 29-годишният свиленградчанин М.Д. е заловен за четвърти път в рамките на две седмици - този път с 400 кутии безакцизни цигари, скрити в автомобила му "Опел Вектра". продължава>
 

Кметът на Казанлък е удостоен с приза “Кмет на годината”

С приза “Кмет на годината за цялостен принос в управлението на поверената му община” бе удостоен казанлъшкият градоначалник Стефан Дамянов.

продължава>
 

Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация

След дълги дебати, различни мнения и предложения, Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация. Така в общината вече ще има нов заместник-кмет по финанси, бюджет и международни инвестиции.

продължава>
 

Ако ви позвънят и ви кажат, че печелите цветен телевизор, обадете се в полицията

Група от хора звънят по домашните телефони в Казанлък, съобщавайки, че абонатите са спечелили цветен телевизор и 500 лева. Репортерско проучване на радио "Вис виталис"  показа, че подобна промоция и томбола към БТК няма обявена.

продължава>
 

Общинските съветници от "Атака" в Казанлък раздават подаръци на болни деца

Четиримата общински съветници от политическа партия "Атака" в Казанлък ще направят подаръци по повод новогодишните празници на болни деца. Идеята възниква спонтанно за лидера на партията в града инженер Драгомил Иванов.

продължава>
 

Нова техника си закупи библиотека “Искра” в Казанлък

Казанлъшката централна библиотека "Искра" закупи нова техника със собствени средства, заделени от бюджета за 2007 година. Така с два климатика през новата 2008 година ще са оборудвани отделите "Изкуство" и "Комплектоване, обработка и каталози".

продължава>
 

Успешна година за " Бъдеще на децата с увреждания" - Казанлък

С ръчно изработени картички в часовете часовете по арт-терапия, поздравиха приятели и дарители децата от казанлъшкото сдружение “Бъдеще за децата с увреждания”.

продължава>
 

Чудомир умира на този ден през 1967 година

Чудомир умира на този ден през 1967 година (26.12)

На този ден през 1967 г. умира Чудомир (псевдоним на Димитър Христов Чорбаджийски) - известен български писател и художник.

продължава>
 

Три бебета се родиха на Коледа в казанлъшката болница

"Три бебета проплакаха навръх Коледа в казанлъшката болница", съобщи пред кореспондент на радио "Фокус" – Велико Търново завеждащият акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ д-р Гаргов.

продължава>
 

Полицейска хроника / 25.12.2007

16-сет годишен младеж с опасност за живота си
На 25.12.т.г. около 18.50 ч. в РПУ Казанлък е получено съобщение за приет в болницата мъж с фрактура на черепа и лявото рамо. Установено е, че потърпевшия 16 годишен младеж от с. Дъбово, общ. Мъглиж, заедн...
продължава>
 

Съдът казва за местния парламент в Казанлък

В началото на следващата година Административният съд в Стара Загора трябва да се произнесе окончателно по казуса “ избор на общински съвет в Казанлък”. Съдът бе сезиран на 2-ти ноември от пет политически партии и независимия кандидат за общински ...

продължава>
 

Кольо Нешев е Спортист на годината в община Казанлък за 2007 г.

Спортист на 2007 г. е националът Кольо Нешев - многократен шампион   в хвърлянето на копие , един от петимата спортисти от Казанлък, които ще представят страната ни на Олимпиадата в Пекин  през 2008 г.

продължава>
 

Общинските съветници в Павел Баня приеха нов правилник за дейността си и увеличиха таксата за битови отпадъци

На редовно заседание на Общински съвет- Павел Баня беше прието решение за промяна на състава на Постоянната комисия по бюджет, финанси и местни данъци и такси. Беше приет и нов правилник за дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоде...
продължава>
 

Награди за полицейски служители от Казанлък, Гурково и Николаево

Заместник-министърът Камен Пенков  награди служители на ОДП – Стара Загора за най-добър проект.

продължава>
 

Млекопроизводителите от региона ще се включат в протест пред Министерството на земеделието на 27.12

Близо 500 млекопроизводители  ще излязат на протест пред Министерството на земеделието и продоволствието на 27 декември заради натрупаните проблеми в бранша.

продължава>
 

Математическата експертиза: има промяна на мандатите в Общинсикя съвет на Казанлък

789 гласа за един общински съветник- толкова е избирателната квота за един мандат в община Казанлък, установена на база направената математическа експертиза от вещо лице, наето от Административния съд в Стара Загора.

 

продължава>
 

20 военнослужащи заминават за Афганистан

В Казанлъшкия гарнизон се състоя церемония по връчването на сертификат и изпращането на взвод в състав от 20 военнослужащи за участие в мисия ISAF в Афганистан.

продължава>
 

Нови доказателства по делото "Габровница- Владев"

На 13-ти февруари продължават заседанията по делото за уронване престижа и доброто име на дървопреработващото предприятие “Габровница”АД срещу казанлъшкия лидер на сдружение “За чиста Розова долина” и общински съветник Крум Владев.

продължава>
 

300 роми бяха прегледани безплатно в Казанлъшката махала

300 роми от квартал “Кармен” в Казанлък в продължение на една седмица бяха прегледани и имунизирани от местни общопрактикуващи лекари и медицински сестри. На безплатните профилактични прегледи имаха право само неосигурените жители на махалата.
продължава>
 

Полицейска хроника / 17.12.2007

Полицейска операция в Казанлък
За времето от 20.00 ч. на  14.12. до 04.00 ч.на 15.12.2007 г. на територията, обслужвана от РПУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 68 МПС, 170 лица, 47 заведения за увеселен...

продължава>
 

Четири зам.кмета в община Казанлък?

Четирима заместник-кмета ще има община Казанлък, съгласно предложената за обсъждане в постоянните комисии на Общинския съвет нова структура на общинската администрация. Тя предвижда в нея да работят 179 човека.

продължава>
 

Още една награда за фотограф-художника Бедрос Азинян

Казанлъшкият фотограф-художник Бедрос Азинян е сред  отличените фотографи  от Националния фотоконкурс "Училището"

продължава>
 

Отец Теодор: Изучаването на религия трябва да стане задължителен предмет в учебната програма

“Изучаването на религия трябва да стане задължителен предмет в учебната програма в училищата”, заяви  отец Теодор.
продължава>
 

Мотат делото за общинския съвет в Казанлък

Да бъдат разпитани свидетeли от СИК в община Казанлък, в които бяха установени сериозни липси на пликове, поискаха днес представители на политическитe партии в Общинския съвет на Казанлък, с изключение на БСП.

продължава>
 

Татяна Цоневска: Децата стават агресивни под въздействието на различни фактори

"Децата стават агресивни под въздействието на различни фактори, а не защото се раждат такива. Нашите деца се нуждаят от обич, разбиране и от точни и ясни правила", категорична бе в интервю за радио "Фокус" - Велико Търново Татяна Цоневска, педагог...

продължава>
 

Страница 639 от 655

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: