Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Задържан е един от основните търговци на оръжие в Казанлъшко


 Това бе съобщено днес на съвместна пресконференция на ОДП – Стара Загора и районна прокуратура – Казанлък.

На 02.07.2008 г. от 19.00 до 24.00 ч  при специализирана полицейска операция на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и сектор “Борба с организираната престъпност” в питейно заведение в центъра на гр. Павел баня е задържан А.Ю. (38) от с. Габарево, общ. Павел баня. При извършеното претърсване,  в стопанска постройка към дома му са намерени и иззети 10 автомата “Калашников” със сгъваем приклад (АКСУ) кал. 7,62; 10 пълнителя за тях, четири  заглушителя за пистолет “Макаров”, един газов пистолет "Байкал" преработен в боен - с удължена цев, 420 патрони от различен калибър ( 9 бр. – кал. 9х19; 9 бр. – кал. 5,56; 139 бр. – кал. 7,62х39 мм; 263 – кал. 7,62 “Мосим”); части за автомат “Калашников” и пистолет  “Макаров”  и 60 гр кафеникаво прахообразно вещество, което направения полеви наркотест е реагирало на хероин. Оръжието, предназначено за лица от криминалния контингент  е било опаковано в полиетиленови торби и укрито в тайници в дома на задържания.  

 Срещу А. Ю. е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 339 и чл. 354а от НК.  “А.Ю. е осъждан за изнудване и към момента на задържането е в изпитателния срок на условна присъда. Задържан е за 24 часа и днес предстои внасянето на искане за мярка за неотклонение “Задържане под стража” – заяви говорителят на Районна прокуратура – Казанлък Кръстин Кацаров.

А.Ю. е известен като един от най-активните търговци и производители на оръжие в казанлъшки район. “Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност и установяване съпричастността на други лица продължава” – подчерта в заключение началникът на сектор  БОП г-н Алекси  Алексиев.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж