Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дарения за повече от 5 хиляди лева направи фондация „Българска роза”–Казанлък

Дарения за повече от 5 хиляди лева направи казанлъшката фондация „Българска роза” за детските градини в общината и дома за възрастни хора „Маргарита Асебо”, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

Хранителни продукти под формата на консерви бяха предоставени на местния дом, разположен в жилищен комплекс „Изток”. Ден по-рано фондация „Българска роза” дари храни и на детските заведения на територията на общината, с цел да подпомогне отглеждането на децата в тях. „Ние сме организация, създадена от хора, които обичат града си и се грижат за него. Няма значение дали общината или някой друг помага на домовете за възрастни хора и детските градини тук, важното за нас е да бъдем полезни на нашите съграждани, на жителите на община Казанлък”, категоричен бе Васил Белев от фондация „Българска роза”. Той допълни, че държавата е обществото и всички хора трябва да си бъдат полезни едни на други. „Полезни ли сме на обществото, значи сме полезни на държавата. Не е необходимо всеки път да се казва, че държавата нищо не прави. Държавата това сме всички ние”, посочи Белев. Той заяви, че дарителската инициатива не е първа за фондацията и няма да е последна. „Помагали сме на местната Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), на домове за възрастни хора и детски заведения. Фондация „Българска роза” никога не е преставала да помага”, допълни още Белев.

 

Миналата година „Българска роза” раздаде играчки на стойност 12 хиляди евро на децата от детските градини в общината. Фондацията, съвместно с общината, са и организаторите на Празника на розата, който от години се провежда в Казанлък.

Деница ГЕОРГИЕВА | радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж